Vezirköprü'de 3 Mayıs Kutlandı.

Vezirköprü Ülkü Ocakları tarafından Atatürk İş Merkezi Konferans Salonunda “3 Mayıs Türkçülük Günü” etkinliği düzenlendi. Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE Samsun Ülkü Ocakları İl Yöneticileri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emrah Tolga YENİLER, Havza Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Emin İNAN, Vezirköprü Milliyetçi Hareket Partisi İlçe yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Keziban YÜKSEL ve yönetimi, Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin KAMÇİ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vezirköprü'de 3 Mayıs Kutlandı.

Programda yaptığı açıklamada 3 Mayısın önemine dikkat çeken Vezirköprü Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emrah YENİLER,  "Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş aziz bir milletin büyük turan davası uğrunda verdiği mücadelenin Cumhuriyet Dönemine yansımasıdır 3 Mayıs. Türkçe yaşamanın, Türkçe düşünmenin, tüm dünyada Türkü hâkim kılma düşüncesinin, bu düşünceye karşı olanlar tarafından yargılanmasıdır 3 Mayıs. Kominizim rejimini, kominizim düşüncesini devletin kadrolarına yerleştirmeye çalışanlara karşı meydan okuyanların cezalarla, idamlarla, işkencelerle sindirilmeye çalışılmasının adıdır 3 Mayıs. Yürekleri Vatan, Millet, Türklük, Bayrak, Turan aşkıyla yanıp tutuşan Hüseyin Nihal ATSIZ, Alparslan TÜRKEŞ, Nejdet SANCAR, Fethi TEVETOĞLU gibi yiğitlerin ırkçılık yaftasıyla karalanmaya çalışılmasıdır 3 Mayıs. Bizlerin ise Hüseyin Nihal ATSIZ’IN da söylediği gibi Milli şuurun ayaklanmasıdır 3 Mayıs." dedi

YENİLER’İN ardından kürsüye çıkarak konuşan Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE ise;  "Maalesef bıçağın kemiğe dayandığı dönemleri yaşıyoruz. Maalesef sıkıntıların, dertlerin tam bir baştan aşağı boynumuzu büktüğü dönemleri, boğazımıza kadar dolandığı günleri yaşıyoruz. bildiğiniz üzere 72 yıl önce bu ülkede Türk olmasında ötürü Türklüğü savunmasından ötürü büyük dava adamları zindanlar, hapishanelerde, tabutluklarda günlere haftalarca işkence gördü. her türlü işkenceyi gören o Bozkurt Yüreklileri rahmet ve minnetle anıyor, özlemle yad ediyoruz. ve onların bıraktığı Türklük davasını bu gün yüz binlerce bozkurt ve Asena ile sahiplenmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. o gün tabukluklara sokulan Türklük, bugün şaha kalkmış bulunmaktadır.." dedi.

Sözleri sık sık sloganlarla kesin Hüseyin Kürşat GEZE " . Ben burada hiç kimsecileri değil ülkücüleri görüyorum  ve hepinizi şeref ve saygıyla da selamlıyorum. Biz kimseci değiliz olmayacağız sadece Türk milliyetçisiyiz, Ülkücüyüz  Ben biliyorum ki, bir ülkücünün dahi başı derde girse birçok ülkücü onunla beraber olacaktır, onun yarasına merhem olmak için mücadele verecektir.  diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER