banner221

GENEL BAŞKAN URAN,‘ÜLKEMİZİN YÜREKLİ İNSANLARINA SESLENİYORUZ’

Diyarbakır'da bir araya gelen 30 ilin Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin Yönetim Kurulu Şube Başkanları ile üyeleri Türk bayrağı açarak yürüdü.

GENEL BAŞKAN URAN,‘ÜLKEMİZİN YÜREKLİ İNSANLARINA SESLENİYORUZ’

       Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Taner Uran, Şehit aileleri ve gaziler olarak, toprağı vatan yaptıklarını, vatanı her türlü düşmana ve terörist saldırılara karşı koyup kolladıklarını söyledi.

       Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Taner Uran bu mücadeleyi Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz ve Çerkez ile aynı amaç doğrultusunda omuz omuza yürüttüklerini vurgulayarak,“Terörün ülkenin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Terörün kardeşi kardeşe kırdırmaması için geçmişte vatanımızı kurarken nasıl mücadele ettiysek yine karanlıkların çökmemesi için mücadele edeceğiz ve bu vatanımız  için toprağı kanımızla sulayıp en kıymetli varlıklarımızı kaybetsek, ana dillerimiz, memleketlerimiz, mezheplerimiz farklı olsa da hep bir ağızdan, ‘vatan sağ olsun’ dedik ve demeye de devam edeceğiz. Kardeşliği haykırmak ve beraberlik mesajı vermek için yurdun dört bir yanından Diyarbakır’a geldik" dedi.
                    ‘KARANLIKLARIN ÇÖKMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’
        Türk’ün Kürt’ten, Kürt’ün de Türk’ten farklı olmadığına işaret eden Genel Başkan Uran, “Bizler beraberken çok daha güçlüyüz. Etle tırnak gibi ayrılmaz bin yıllık kardeşliğimizi göstermeye en ihtiyaç duyduğumuz gün bugünlerdir. Ülkemizin belası terördür. Azgın teröristlere karşı ülkesini seven, her türlü teröre karşı dimdik durmasını bilen ve bunu söyleme cesaretini bulan kardeşlerimizin olduğunu bilmek ve hissetmek için buradayız. Terörün kardeşi kardeşe kırdırmaması için geçmişte vatanımızı kurarken nasıl mücadele ettiysek yine karanlıkların çökmemesi için mücadele edeceğiz Buradan güzel ülkemizin yürekli insanlarına sesleniyoruz. Uzun süredir toplumsal bir akıl tutulması yaşıyoruz ve artık bu kâbustan uyanmak istiyoruz. Bizleri birbirimize düşman etmeye çalışanlar, sonsuz benzerlikleri bir yana bırakıp, unutturup, önemsiz farklılıkların altını çiziyorlar. Bugün Türk ve Kürt’ü düşman etmeye çalışan bu kökü, bahçemizin dışındaki ayrık otlarını ayıklamazsak, kan uykulardan uyanmazsak, bu uzun kâbusu sonlandırmazsak, amaçlarına ulaştıkları gün sahiplerinin sesini tekrarlamaya devam edecekler” diye konuştu. 
     ‘BÖLÜCÜ TERÖRÜN AYNI KAPTA HALKA SUNULMASINI LANETLİYORUZ’
        Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayanların tek farklarının coğrafi konumları olduğuna dikkati çeken Genel Başkan Uran, “Yarın Ankaralı ile Erzurumluyu, Diyarbakırlı ile Mardinliyi çatıştıracaklar. Bu da yetmeyecek, aşiretler, kabileler, köylüler birbirine düşman olmaya başlayacak. Kandan beslenen bu yarasalar, kafamızın içindeki bütün karanlıklardan faydalanacaklar. Gaziler ve şehit aileleri olarak kişisel hak ve özgürlüklerle bölücü terörün aynı kapta halka sunulmasını lanetliyoruz. Kardeşliğin her şeyi aşacağına inanıyoruz ve ülkenin huzur ve güveni ile bölünmez bütünlüğü ve barış için bugüne kadar bedel ödeyen şehit aileleri ve gazilerin daha fazlasını yapmak için hazır olduklarını dile getirdiler" dedi.
     SAMSUN'UN BAFRA İLÇESİNDEN BAŞKAN SAADET VAR'DA KATILDI
     Diyarbakır'da düzenlenen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne  Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu  Başkanı Saadet Var'da  katıldı  Konuşmanın ardından, Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can’a Türk bayrağı ve bordo bere hediye etti 
         Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER