KAMYONCULAR HUZURSUZ

Bafra ilçesinde, nakliye işlerinin ellerinden alınmak istendiğini iddia eden kamyoncular uyarı eylemi yaptı.

KAMYONCULAR HUZURSUZ

    Bafra ilçesinde, 1 Nolu SS. Bafra Taşıyıcılar Kooperatifi, S.S. 39 Nolu Bafra Ovası Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 26 nolu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncular, tütün taşıma ihalesine tepki göstermek amacıyla, eyleme hazırlanıyor.  

                     BAFRALI KAMYONCULARDAN UYARI EYLEMİ

   Bafra Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Hancı, "Bafra'da kamyoncuların daha 3-4 tane taşıyıcılar kooperatifi vardı. Taşıyıcılık konusunda ben bu kooperatifleri birleştirdim. Bafra'daki işlerimizi değerinde yapmak için kamyoncularımızın hakkını aramak için bir olduk. Yanlız bazı firmalar belge aldılar. Bizim kooperatifimizin karşısına düşük parayla yabancı arabalara, yani yabancı tırlar a nakliye yaptırma amacında bulunuyorlar. Bizde bu konuyu üst kurumlara bildirmek için toplantı yapmayı ihtiyaç gördük. Bafra'nın taşımacılık konusunda kooperatifi var. Bafra'nın işini Bafra'nın arabasının yapmasını istiyoruz. Bafra'nın Kamyonu yatıyor, dışarıdan gelen kamyonlar Bafra'nın ürününü götürüyor. Biz, Bafralı olarak bu mantığa karşıyız. Bafra'nın malını Bafra'nın aracı götürmelidir" dedi.

                       BAFRA'DA KAMYONCULAR EYLEME HAZIRLANIYOR

     Kamyonculardan Yaşar Toduk ise, Bafra'da bir tütün ihalesinin olduğunu ve tütünü kooperatif üyesi taşıyıcıların taşıyabileceğini söyledi. Toduk,"Dışarıdan gelen kamyonlara iş veriliyor, Biz kooperatif olarak biz bu işi alamıyoruz. Bu taşıma işini biz yapmayı istiyoruz" dedi.

    Kooperatif üyesi Cemal Tunç ise, Bafra'dan tütün taşıma işinin yıllardır var olduğunu, Bafra'nın ürününü Bafralı kamyoncuların taşıması gerektiğini kaydetti.

     S.S. 26 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Temsilcisi Habil Koparan; "Bafra'da kooperatifler birleştikten sonra, Bafra Kamyoncusunun işini Bafra'dan başkası yapamaz diyoruz. Biz, Bafra Kamyoncusu olaraktan işimize sahip çıkmak için toplanmış bulunuyoruz. Biz, Bafra'lı Kamyoncu esnafları olarak Özçelik Petrol sahibi mazot satsın, benzin satsın, iki tane istasyonu var. Allah daha iyi etsin. Bafra'lı hemşerimiz dostumuz, arkadaşımız. Biz de ondan mazot alalım. Fakat bizim karşımıza çıkıp ta bizim alacağımız işlere teklifler vermesin. Buradan ona sesleniyor ve rica ediyoruz.Bu gün birlik beraberlik günü işte. Onun için toplanmış bulunuyoruz. Bizim Bafra'daki işimizi Bafra Kooperatifleri yapar diyoruz" dedi.

      Taşıyıcı Kooperatifi eski Başkanlarından Haydar Sarı ise; "Yıllarca bu kamyoncu için mücadele ettim. İmkânlar iyiydi, kamyoncu kendi kendini çevirebiliyordu. Yani gittiği yerde yükünü boşaltıp, parasını alıyordu. Dönüşünü de normal temin edebiliyordu. Bugünkü şartlarda kamyoncu gittiği yerlerden ne gittiği yerden mazotunu alabiliyor, ne de kendi masrafını karşılayabiliyor. Bugünkü şartlar çok değişti. Herkes sıcak paranın peşine koşuyor. Eğer bugün bir benzinci arkadaşımız nakliye işine yönelirse, ‘peşin para nakliyecilikte var' diye yönelmiştir. Yoksa ona ihtiyacı olduğundan değil. Ama bazı şartları insanı zorlar. Her şey ikna yoluyla olur. Bu işe talip olanlarla görüşerek ve anlaşılarak hallolması lazım. Bunun bu yönde olmasında fayda var. Birinin işini engellemeye kalkmak yaptırımları çok kötü, yani bunu engelleyemezsiniz. Bazı kişiler sıkıntıya girer, sıkıntıya girenin de üzerine bu kar kalır " diye konuştu.  

    Toplantıya davetli olarak katılan CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Kemal Ünlü ise,"Ben kafamla ve yüreğimle hep Bafralıyım. Benim için yapılacak her şey Bafra'ya mubahtır, sevaptır. Bu esnaf Bafra'nın bir parçasıdır, evine ekmek götürüyor. Dolayısıyla bu işte kim ekmek yiyorsa, ona el uzatmak lazım. Bir Bafra'lı olarak konuşuyorum. Siyasi olarak yapmıyorum bu konuşmayı. Eğer bu iş birine verilecekse başka birine değil, Bafralıya verilmeli. Kamyoncunun bakmakla sorumlu oldu bir ailesi var. Kimseyi zengin etmenin peşinde değiliz. Bir Bafra'lı olarak ne istiyorsanız yanınızdayım. Bizim kalbimizde Bafra sevgisi var. Bizim kalbimizde Bafra'nın yücelmesi var. Kimse aç kalmaz. Hepimiz ekmek götürelim evimize. Bize düşen ne ise yapacağız" şeklinde konuştu.

       Toplantısı sonrası konuşan kamyoncular, tütünü kendilerinin çekmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını, bunun bir uyarı olduğunu, bundan sonra eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.

                                                                      NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER