banner223

HAKİM SAVCI ZAMMI İSYAN ETTİRDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan Hakim ve Savcı zammı, Adalet çalışanlarını kızdırdı.

HAKİM SAVCI ZAMMI İSYAN ETTİRDİ

      Bafra Adliyesinde çalışan yaklaşık 35 Adalet Büro-Sen üyesi, Adalet Sarayı karşısındaki Bafra Kent Meydanında, hakim ve savcılara zam verilmesine karşın diğer adalet çalışanlarına zam verilmemesini protesto etti.

                               “ADALET SADECE İSMİNDE VAR” 
     Adalet Büro-Sen Bafra Şube Başkanı Cüneyt Yeni çok sert ifadelerle Adalet Bakanı Bozdağ'ı kınadı ve iş yavaşlatma kararı aldı.
      Adalet Büro-Sen Bafra Şube Başkanı Cüneyt Yeni'nin basın açıklaması:
      “Ezildik, itildik, sürüldük, havuzlarımız alındı, nöbet ücretlerimiz alındı, fazla mesailerimiz kaldırıldı, yeniden klavye sınavına tabi tutulmaya kalktık, eğitim nedeniyle mazeret tayinlerimiz kaldırıldı, maaşlarımızda iyileştirme istendi bütçe yetersiz denildi, özlük haklarımız verilmedi, tüm bunlara sabrettik, fakat gördük ki istenildiğinde astronomik rakamlarda zamlar yapılabiliyor ve bizler hiçe sayılabiliyormuşuz, artık yeter! İşimizi seviyoruz ancak bu şartlarda çalışmak istemiyoruz. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ bundan yaklaşık iki ay önce Temmuz ayında yapmış olduğu basın açıklamasında hakim ve savcılar ile birlikte personelinde özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıklamıştı.  Fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarını düşündüğünü, personele zam yapılması halinde diğer kurumdaki memurlarında isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirterek tarihi bir gaflete imza atmıştır. Sayın Bakan Temmuz ayında vaat ettiğiniz, Eylül ayında çark ettiniz. Temmuz ayındaki vaadinizin 10 Ağustos`ta yapılan seçime yatırım olduğunu, siyasetin kirli bir oyundan ibaret olduğunu herkese gösterdiniz. 
Merak buyurmayın. Bu kirli oyunu sadece sizler oynamıyorsunuz. Sizden önceki bakanlarda bizlere seçim öncesi bir takım vaatlerde bulundu, seçim sonrası ortadan kayboldu. Bizler sizlerin kirli siyasetinizde piyon olarak kullanılmaktan artık yorulduk.
Sizlere buradan soruyoruz Sayın Adalet Bakanı; ülkemizde en ağır çalışma koşulları olan memur kesimi kimdir? Ülkemizde gece geç saatlere kadar çalışan, öğlen arası dahi duruşma yapan, gecenin bir vakti uykusundan uyandırılarak otopsiye götürülerek psikolojisi bozulan ve fazla mesai verilmeyen memur kesimi kimdir?
Bir dairede yaklaşık 30 bin dosya ile boğuşan, borçlu ve alacaklı arasında kalan, gece yarısına kadar hesap tutturmaya çalışan memur kesimi kimdir?
Bir türlü görev tanımı yapılmayan 4/C’liler, Emanet memurları ve Denetimli Serbestlik Personelinin halinden anlayan kimdir?298 sayılı yasada gereken tadilat yapılmadığından seçim personeli asli görevi dışında oradan oraya sürükleyen, bilmediği işlerde çalıştırılan bakanlık kimdir? Öncelikle bunların cevabını verin, sonra biz sizin bizlerin bakanlığı olduğunuza inanalım. Bizler bugüne kadar şunu gördük. Adalet Bakanlığında Adalet sadece isminde var. Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet bakanlığıdır. Bizler Adalet Bakanlığını, personelin sorularına eğilen, çözüm bulan onları mutlu eden bakanlık olarak değil, sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan “Hakim ve Savcı” bakanlığı olarak kabul ediyoruz. Şunu da ayrıca ifade etmek istiyoruz. Sakın yanlış anlaşılmasın, aynı iş yoğunluğunu taşıyan hakim ve savcılarımıza iyileştirme yapılmasına karşı değiliz, aksine bundan mutluluk duyuyoruz. Fakat aynı iyileştirmenin personele de yapılmasının adaletin kaçınılmaz bir gereği olacağına inanıyoruz. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu nedenle bugün akşama kadar iş yavaşlatma eylemi yapıyoruz. Bakanlığımız bizleri duymaya devam ettiği müddetçe iş yavaşlatma eylemi yapıyoruz. Bakanlığımız bizleri duymamaya devam ettiği müddetçe iş yavaşlatma ve hatta iş bırakma eylemi yapacağımızı saygıyla açıklıyoruz.”

      NAMIK AZGIN 




Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER