İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI BAFRA’DA YAPILDI

Her ay bir ilçede gerçekleştirilen İlçe Müftüleri aylık mutad toplantısı bu ay Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk başkanlığında Bafra’da yapıldı.

İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI BAFRA’DA YAPILDI

     Toplantı gündemi, Genel İdari Konular ve mevzuatın uygulanmasında güncel meselelerin yanı sıra ağırlıklı olarak her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutladığımız Kutlu Doğum Haftası yapılacak etkinlik görüşüldü.

       Samsun  İl Müftüsünün Başkanlık ettiği toplantıya 17 İlçe Müftüsü, müftü yardımcıları ve İl Müftülüğü şube müdürü katıldı.

      Toplantıda ev sahibi olarak Bafra Müftüsü Burhan Keleş, 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası'nda planladıkları faaliyetlerle ilgili İl Müftüsü ve İlçe Müftülerine detaylı sunumda bulundu.

       Keleş,"Bu bağlamda 14 Nisan 2014 Pazartesi Tekel Caddesi, Eski Tekel Binası Bahçesinde İhtiyaç sahibi yetim öğrenciler yararına düzenlediğimiz kermesin açılışı yapılacaktır. Bu açılışla birlikte Kutlu Doğum Haftası açılışı da gerçekleştirilerek, aynı günün akşamı Saat:20.00 da Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Kemal Sandıkçı'nın konuşmacı olarak katılacağı Konferansımız vardır. 15 Nisan 2014 Salı Günü Sabah Öğle arası Kaymakamlık, Huzurevi ve Yetim Çocuk Aileleri ev ziyareti yapılacak, akşam saat 20:00 ‘da ise Kapalı Spor Salonunda Kur'an Ziyafeti düzenlenecektir. 16 Nisan 2014 Çarşamba 13:00' da Bafra T Tipi Cezaevinin Açık Bölümünde Kutlu Doğum Programı,16 Nisan 2014 Çarşamba günü 16:00 ‘da İlyaslı-Kamberli Köyleri Kutlu Doğum Programı düzenlenmiştir. 17 Nisan 2014 Perşembe günü saat 12:00'de Bafra Çarşı Camii'nde Mevlid-i Şerif okunacaktır. Aynı gün saat 13.00'da Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde Hanımlara Yönelik Altınyaprak Kız Kur'an Kursunun Kutlu Doğum Programı düzenlenmiştir. Perşembe Akşamı Saat 19:30'da Bafra Kredi Yurtlar Kurumu Salonunda da konferans programı yapılacaktır.18 Nisan 2014 Cuma günü Cuma Namazından sonra Altınova ve Cıvar Köyleri Kutlu Doğum Programı düzenlenmiştir. Akşam ise Bafra İmam Hatip Lisesi'nin Belediye Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Programı olacaktır. 19 Nisan 2014 Cumartesi Günü saat 17.00 da Kolay Beldesi Programı, 20 Nisan 2014 Pazar günü saat 13.00 da ise Harız ve Civar Köyleri Kutlu doğum programı yapılacaktır. 20 Nisan 2014 Pazar Günü Saat 19.30 ‘da Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 40 Ayet-40 Hadis Yarışması Finali ve Ödüllerin Takdimi yapılacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Eğitim Gören Yabancı Uyruklu öğrencilere Sembolik Burs Dağıtımı ve İhtiyaç sahibi yetim öğrencilerin burslarının hesaplarına yatırılması 20 Nisan Pazar günü yapılarak 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri son bulacaktır" dedi.  

                                                                                                              NAMIK AZGIN 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER