KAYMAKAM ARSLAN,’ BAFRA HALKI ARTIK İLKBAHARI FESTİVALLERLE KARŞILIYACAK’

Bafra Kaymakamı Halis Arslan Katılımın yüksek olduğu toplantıda yapılacak olan Leylek ve Manda festivallerinin hazırlıkları konusunda üzerinde durulduğunu söyledi.

KAYMAKAM ARSLAN,’ BAFRA HALKI  ARTIK  İLKBAHARI FESTİVALLERLE KARŞILIYACAK’

      Kaymakam Arslan, “İlçemizde yaşayan  halkımızla birlikte  Nisan ayında yapılacak olan  ilkbahar festivalleriyle karşılayacağız  ”dedi.

                                        TOPLANTIYA  KATILIM BÜYÜK İDİ 
     Yapılan toplantıya Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı  İlhan Güngör, OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezinden Kiraz Erciyas Yavuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ticaret Borsasından Ersal Usta, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü  Ahmet Dursun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız, Bafra ilçe Ziraat Odası Başkan yardımcısı  Şükrü Derebey,  Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi, Bafra Meslek Yüksek Okulu Arif Cemal Özsemir, Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı İsmail Metin, ayrıca Sunay Demircan, İsmail Uncu, Uğur Akın ve Burhan Uncu katıldı. 
     ‘YUVALAR  AĞAÇLARIN BÖLÜMLERİNDE İKİ KATLI VEYA BEŞ KATLIDIR’
        Karşılıklı yapılan konuşmalar neticesinde; Bafra Kuş cennetine Nisan ayında gelmeye başlayan leylekler beş  aylık gibi bir zaman sonrasında göç ediklerini dile getiren  Bafra Kaymakamı Halis Arslan ,” Her yıl Nisan ay içerisinde gelip Ağustos ayı içerisinde yuvalarını terk ediyorlar. Nisan ayında gelen leylekler ağaçların belirli bölmelerinde yuvalarını oluşturmaktadırlar. Leyleklerin yapmış oldukları yuvalar  ağaçların bölümlerinde iki katlı veya beş katlıdır.  Çok katlı leylek yuvaları sadece Bafra ilçesinde bulunmaktadır. Şuanda  on bir  adet leylek evi vardır.  Bu nedenle leylekler gelmeden önce yuvalara dokunulmadan, leylek ağaçların bulunduğu bölgelerin etrafında temizlik yapılmaktadır.  Ekolojik ve fiziksel şartlar bakımından bu konuda eşi ve benzeri bulunmayan Bafra Kuş Cennetinde Haziran ayının ikinci  Haftasında Leylek festivali yapılacaktır “diye konuştu.  
                            ‘İLÇEMİZDE BÜYÜK YARIŞMALAR DÜZENLEYECEĞİZ’
         Bafra ilçesi Kızılırmak Deltasında 2  Mayıs’ta Mandanın Deltaya Salınışı festivalinin  yapılacağını belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan,”Manda festivali içerisinde “balak ve manda yarışmaların yapılması, mandaların çoban atları ile yarışmaları, yöresel ürünlerin satılması ve tanıtılması, Bafra yöresel halk oyunlarının oynanması, okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışması yapılması, manda yoğurtu, sütü ve kaymağı yarışması düzenlemesi konusunda kararlar alındık” dedi.
             KÖKSAL ÖNER 


 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER