MİLLİ PİYANGO ÖĞRENCİ YURDUNDAN ‘ÇANAKKALE EĞİTİM GEZİSİ PROJESİ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Milli Piyango Yurt Müdürlüğünün Çanakkale Eğitim Gezisi Projesi, gençleri geleceğe hazırlıyor.

MİLLİ PİYANGO ÖĞRENCİ YURDUNDAN  ‘ÇANAKKALE EĞİTİM GEZİSİ PROJESİ

      Yurtta kalan ve yurtta sosyal aktivitelerde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşçı Turizm Fakültesi ve Bafra Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına hazırlanan projede, 25 kız,25 erkek öğrenci Çanakkale’ye geziye gidecek.

      Çanakkale gezisinde 50 yurt öğrencisinin; Seyit Onbaşı Heykelini,57.Piyade Alayı ve Conkbayırı’nı, şehitler abidesini, Mecidiye tabyası, Namazgâh tabyasını, Havuzlar şehitliğini, soğanlı şehitliğini, Şahindere şehitliğini, Yahya Çavuş anıtını gezeceği bildirildi.     

                                “BİR DESTANDIR ÇANAKKALE”   

     Ondokuz Mayıs Üniversitesine(OMÜ)  bağlı Bafra Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Milli Piyango Yurdu öğrenci konseyi başkanı Alper Altıngöz, ‘Çanakkale Eğitim Projesi’nin amacı; milli şuuru pekiştirmek, tarihi bağları güçlendirmek ve Türk tarihinde önemli yeri olan Çanakkale Savaşı’nın izlerini tanıtmak olduğunu söyledi.

       Öğrencilerin proje geliştirme ve uygulama kapasitesini geliştirmenin her zaman önemli olduğunu belirten Bafra Milli Piyango Yurdu öğrenci konseyi başkanı Alper Altıngöz,” Proje kapsamında, Çanakkale Savaşının yapıldığı yerleri hiç görmeyen Üniversite öğrencilerine Çanakkale Savaşının geçtiği yerler ve şehitler ziyaret edilecek, milli şuur ve tarih bilinci oluşturacak, Çanakkale Savaşları zamanındaki milli birlik ve beraberlik ruhunu verebilmek, Çanakkale Savaşı’nın önemi konusunda bilinç ve duyarlılığı geliştirmektir” dedi.  

                       “25 KIZ-25 ERKEK ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GİDECEK “

       Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Milli Piyango Yurdu projesi kapsamında, projenin hedef kitlesinin var olduğunu vurgulayan Bafra Milli Piyango Yurdu öğrenci konseyi başkanı Alper Altıngöz, Yüksek Öğrenimin öğrencisi olup Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Milli Piyango Yurdunda kalmakta olan ve Çanakkale’yi hiç görmeyen 25 kız-25 erkek toplam 50 öğrenci projenin hedef kitlesini oluşturmaktır. Yurtta kalmakta olan öğrenciler üzerinde yapılacak olan anket uygulaması ile Çanakkale’yi hiç görmeyen hedef kitle belirlenecektir. Ancak anket uygulaması ile belirlenen hedef kitlede öncelikle gönüllülük esası gözetilecek, katılımcının belirlenen hedef kitleden fazla olması durumunda kur’a çekimi ile seyahate katılacak öğrenciler belirlenecektir. Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi ve Bafra Milli Piyango Yurdu işbirliği ile sosyal kültürel faaliyetler kapsamında yapılacaktır” diye konuştu. 

           NAMIK AZGIN     
 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER