VALİ ŞAHİN: “BENİM EN BÜYÜK KORKUM YANLIŞ KENTLEŞME”

Bafra ilçesinde, 21-27 Mart Ormancılar günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde, Bafra Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkilik, Vali İbrahim Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

VALİ ŞAHİN: “BENİM EN BÜYÜK KORKUM YANLIŞ KENTLEŞME”

       Bafra’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-27 Mart Orman Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

       Ormanların yaşatılmasının her zaman önemli olduğunu belirten Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, “21 Mart 1971 yılından beri dünyadaki birçok ülke de, 21 Mart Dünya Ormancılık günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de, 21 Mart Dünya Ormancılık günü 1975 yılından itibaren düzenli olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ormanlar ülkemizde genellikle deniz kenarında, ülkemizin ormanlık alan yaklaşık 22 milyon hektardır. İnsanoğlu var olduğu günden bu yana çevresinde bulunan ormanlardan faydalanmıştır. Ülkemizin yüzde 86’sı az veya çok şiddetli erozyona mağdur kalmıştır. Orman erozyonu engellediği gibi hava kirliliğini önler. Ülkemizde hava kirliliğinin yüzde 50’si, ormanlar tarafından engellenir” dedi.

        Samsun İl Valisi İbrahim Şahin,”Bugün malumunuz kent ormanına bir fidanda biz dikelim diye buradayız. 21-27 Mart tarihleri dünya ormancılık haftası münasebetiyle dünyada ve Türkiye’nin her yerinde etkinlikler yapılıyor. Bizim felsefemiz, inancımız, ‘Kıyamet kopuyor bile olsa elinizdeki fidanı dikiniz’ emridir. Onun için biz mutlak suretle hem fidanla hem de ormanla barışık yaşayacağız. Ağaç olmadan hayatımızı devam ettirmemiz söz konusu olamaz. 1 ağaç 40 insanın karbondioksit gazını temizliyor, 70 insana yetecek oksijen üretiyor. Onun için arkadaşlar olabildiğince fidan dikelim. Yeşili sevelim ama uzaktan değil yeşili içinde sevelim.  Benim korkum önümüzdeki süreç içerisinde özellikle yanlış kentleşme etrafımızdaki ormanlık alanların kalkmasına veya bizden uzaklaşmasına neden oluyor. Bu nedenle her bulduğunuz toprak parçasına fidan dikin. Arkadaşlar günlük tutun, yazın. Çünkü yazan insan okur. Biz artık okumayı yazmayı unuttuk. Seyirci millet olduk. Okuyun ve mümkün mertebe yazın. Yazmak bir refleks geliştiriyor. Gelişmiş ülkenin insanlarına bakın daha çok okuyup yazıyorlar. Bizde yüz kişiye 1 kitap düşerken batılı ülkelerde 10-15 kişiye düşüyor” diye konuştu.

     Ödül alan 18 öğrencinin kız ağırlıklı olması nedeniyle Vali Şahin, "18 yavrumuz ödül aldı. 4'ü erkek, 14 tanesi kızdı. Erkeklerin de onlarla yarışması lazım. Pozitif ayrımcılık yapalım ama belli kız öğrencilerimiz daha yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Daha başarılı oluyorlar. Erkek öğrencilerimizin de bunu sağlaması lazım. Hem erkek hem de kız öğrencilerimizin çalışması gerekiyor ki sadece Türkiye’de ki eğitim açığını değil, dünyadaki yetişmiş insan ihtiyacını karşılayalım" şeklinde konuştu.

     Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okullar arası yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından ödülleri verildi.

      Vali Şahin'in konuşmasının ardından orman ürünlerinin yer aldığı stantlar gezildi. Pasta kesilmesi ve okul bahçesine Vali Şahin tarafından ağaç dikilmesiyle program son buldu. 

      Törene; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun il Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

      NAMIK AZGIN 




Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER