MUHTARLAR TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Bafra ilçesinde, toplulaştırma çalışmalarında yaşanan sorunlarla ilgili Bafra Kaymakamlığı toplantı salonunda, bir toplantı yapıldı.

MUHTARLAR TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

       Bafra’da, toplulaştırma çalışmaları başlatılan mahallelerden Fener, Kalaycılı, Adaköy, Karaburç, Kuşçular, Koruluk ve Kelikler ‘de yaşanan sorunlarla ilgili Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından düzenlenen toplantıya, Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun ve yükleyici firma yetkilileri ile muhtarlar katıldı.   

                             7 MAHALLE İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ 

         Muhtarlar, ihaleyi alan yüklenici firmanın ölçümlerini yapıp taşları diktikten sonra vermiş olduğu kağıt parçalarından hiçbir geçerliliğin olmadığını söylediler. Muhtarlar, "Tapular elinde olmayınca fakir fukarayı zengin adamlar ezdi yerlerine geçemediler. Adamlar hem yeni yerini sürüyor hem eski yerini fakirin yerini aldı. Bu fakirler yeniden bunu ölçtürebilecek kimse yerine geçemiyor. Tapular ellerinde olsaydı herkes yerlerine sahip çıkar ve yerlerine geçerdi. Bizim elimizdeki kağıtla hiç bir şey talep edemedik çünkü hiç bir geçerliliği yok. Ne Kaymakamlık ne jandarma ne de adliye bir şey yapamadı. Taşları kaldırıp attılar. Eğer tapularımız ellerimizde olsaydı yasal olarak da hakkımızı arayacaktık" dediler.

           Firma yetkilileri, ölçümler yapıldıktan sonra taşların dikildiğini ve firmanın yükümlülüğünün ortadan kalktığını, ekiplerin ise başka bölgelere gittiğini söyledi. Yetkililer, "Yüzde yüz memnuniyet mümkün değil, olmadı da. Ama bundan sonra ki süreç içerisinde de ne kadar memnuniyeti sağlayabilirsek ki onu sağlamaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

            Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven,” Bafra toplulaştırma sahasındaki 20 tane mahallemizin, şuana kadar 13 tanesinin toplulaştırma sonucu,  tapuları dağıtılmıştır.7 tane mahallemizin muhtarları, yeni üretim sezonu başlıyor, yeni yıl başladı. Bununla ilgili tapunun kendilerine ne zaman verileceği, bu konularla ilgili işlemlerin ne zaman son bulacağı ile ilgili bir eski adı köy, yeni adı mahalle olan mahallelerin yetkili muhtarlarının söylemlerini dinlemek için Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü, Tapu Kadastro Samsun Bölge Müdürlüğü ve Bafra Kaymakamlığı koordinasyonunda bir çalışmanın içerisinde olunması istenildi.  Biz, şuana kadar 7 tane mahallemiz ile ilgili bu çalışmaların, Tapu Kadastro Samsun Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmanın Fener, Kalaycılı, Karaburç, Adaköy, Kuşçular, Kelikler ve Koruluk mahallelerimizin de peyderpey en geç vereceğimiz Koruluk ve Kelikler Mahallemiz olmak üzere, bu da en nihai süre 4 ay gibi bir süre içerisinde, inşallah yeni çeltik ekim sezonunda, bu ekim alanlarına herkesin gelip geçebildiği ve tapularının da kendilerine kesildiği bir süreç olarak da belirlemiş olduk bu toplantı neticesinde” dedi. 

     Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban ise,” Bafra ilçesinde 20 tane mahallede toplulaştırma yapılıyor. Bafra Kaymakamı Halis Arslan beyin isteği üzerine, 7 mahallede yapılan çalışmalarla ilgili muhtarları bilgilendirme toplantısı yaptık. Son durum üzerinde şunu yaptık, bu çalışmalar peyderpey Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüzde kontrol ediliyor. Şuanda 4 aylık süre içerisinde çalışmayı tamamlamayı planladık. Bu konuda ekiblerimiz,  yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu bilgilendirmeyi yaparak, muhtarlarımızın kafasında, vatandaşlarımızın kafasında olan soru işaretleri gidermeye çalıştık. Omarım soru işaretlerini gidermişizdir” diye konuştu.     

     Toplulaştırmaların çok faydalı olduğunu ifade eden Bafra Kaymakamı Halis Arslan, vatandaşların bir an önce tapularını almaları gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

NAMIK AZGIN 

               

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER