Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Bafra ilçesinde, Boğazkaya (Tosköy) Köyü Öğrenim Yaşındaki Gençlere Yardım Derneği tarafından, Kızılırmak Mahallesi Yaşardoğu Caddesi No.19’da ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES AÇILDI  

        Boğazkaya (Tosköy) Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri yararına düzenlenen kermesin açılış törenine; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Prof.DrŞaban Esen, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Merkez Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çelebi, İşadamları, Boğazkaya Köyü Muhtarı Orhan Orta, Boğazkaya Erkek Öğrenci Yurdu yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı.

            Bafra Merkez Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çelebi, kermesin bir hayır çarşısı olduğunu söyledi. 

           Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "  Bu kermesler imkanı olmayan öğrencilere yardım etmek, onları hayata hazırlamak içindir. Toplumların geleceği olan gençlerin yetişmesinde, yıllardır hizmet eden herkesi rahmetle şad ediyorum. Hiçbir imkanı olmayan, belki de Bafra'ya gelme imkanı bile olmayan, birçok öğrencinin bugün ülkemizin birçok yerinde, devletimizin birçok kademesinde görev yaptıklarına ben şahidim. O bakımdan bu olay, hakikatten çok önemli" dedi.

           Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş dua yaptı. Düzenlenen kermeste döner, tatlılar, börekler, yaprak sarma ve dolmalar ile yöresel ve ev yapımı ürünler satışa sunulurken, kermesten elde edilen okulun ihtiyaçlarında kullanılacak. Hayır Çarşısının 9 gün açık kalacağı bildirildi.

           Açılıştan sonra kermes alanı gezildi, misafirlere ikramlarda bulunuldu.

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER