'Öğretmenlerimiz Aydınlanmanın Baş Mimarlarıdır'

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile Bafra’da bulunan okullarda bir dizi ziyaret yaparak öğretmenlerin gününü kutladı.

 'Öğretmenlerimiz Aydınlanmanın Baş Mimarlarıdır'

      Kendisi de eğitimci olan Başkan Şahin,''Her 24 Kasım geldiğinde bende nostalji yaşarım. O yıllar benim öğrencilerimde benim yanıma evime gelir bu onurlu günü kutlarlardı. Bir öğretmen için en büyük hediye yetiştirdiği öğrencilerini ileride iyi bir mevkide görmektir. Ülkesini seven, Büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgili olarak görmek ise ayrı bir mutluluk kaynağıdır''dedi.

      Şahin, öğretmenlere ise şunları söyledi,''Hepimizin bildiği gibi eğitim, toplumların çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesinde en önemli araç, öğretmenlerimiz ise bu anlamda en büyük gücümüzdür. Bilginin her geçen gün daha değerli olduğu, yalnızca bilgiye sahip olan toplumların ilerleyebildiği bir çağdayız. Eğitim, toplum olarak, çağdaş dünyadaki yerimizi almak, güçlü olmak, ilerlemek ve bunları sürdürmek için çok önemli bir yere sahiptir. Bu yolda çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren ise öğretmenlerimizdir. Tarih boyunca toplumun bütün kesimlerine yol gösteren öğretmenlerimiz olmuştur. Öğretmenlik mesleği, bizim eğitim ve kültür tarihimizde de çok müstesna bir yeri bulunmaktadır ‘'diye konuştu.

                                                                                                  NAMIK AZGIN   

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER