banner223

OKTAY ZERRİN, İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

Emekli Şair Öğretmen, gazeteci Oktay Zerrin Anatolia Cafe Restaurant’ta imza günü düzenledi.

OKTAY ZERRİN, İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

      Gazeteci, şair söz yazarı emekli öğretmen Oktay Zerrin’in Anatolia Cafe Restaurantta gerçekleştirdiği imza gününe; Samsun Yazarlar Derneği(SAYDER) Başkanı İsa Abanoz, Samsun Yazarlar Derneği(SAYDER) Başkan Yardımcısı Nermin Erer, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Murat Ceylan, Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER) Başkanı, şair, yazar ve emekli eğitimci Gülseren Akdaş, öğretmenler, üniversite öğrencileri Oktay Zerrin’in ilk kitabı ‘Sevgi Ufkunda Şarkılarla’ adlı eserine büyük ilgi gösterdi.

           EĞİTİMCİ YAZAR OKTAY ZERRİN’İN İMZA GÜNÜ İLGİ GÖRDÜ   

       İmza gününü düzenleyen şairlerden Oktay Zerrin, 1956 yılında Samsun’da doğdu. İlk,Orta ve Lisesi Bafra’da, yüksek tahsilini Zonguldak Ereğli Bülent Ecevit Üniversitesine bağlanan Karadeniz Ereğli, Yabancı Diller Yüksek Okulunda tamamladığını ifade eden şair Oktay Zerrin, değişik okullarda görev yaptığını, 2006 yılında emekli olduğunu, TRT Türk Sanat Müziği Repertuarında 25 kadar şarkının söz yazarı olduğunu söyledi.

     Ankara Anayurt ve Ankara Efece Haber Gazetelerinin Bafra Temsilcisi ve muhabiri, Bafra Haber, Bafra Altınova, Samsun Denge Gazetesi ve Samsun Haber 362 Haberin Muhabirleri olduğunu vurgulayan Eğitimci yazar Oktay Zerrin, “23 Nisan 1991 TC Devlet Bakanlığı TSM Çocuk Şarkıları beste yarışması mansiyon, 1996 Bafra Belediyesi, Bafra Bölge Hastanesi Yararına Bafra Öğretmenler Tiyatrosu teşekkür plaketi, 22 Nisan 1998 Ankara Büyükşehir Belediyesi,TSM Beste Yarışması Mansiyon ‘Güfte’ , 2007 Ankara Okumaca Dergisi (Bir Harf Net.) Şarkı Sözü yarışması (Mansiyon), 25 Mayıs 2012 İstanbul Kadıköy Belediyesi TSM Beste Yarışması (Mansiyon) ödülleri aldım” dedi.

      OKTAY ZERRİN’İN İMZA GÜNÜNDE, BAFRALI ŞAİRLERDE YER ALDI

      Çok sayıda eserinin çok sayıda sanatçı tarafından bestelendiğini belirten   Gazeteci, şair, söz yazarı, emekli eğitimci Oktay Zerrin,TRT TSM Repertuarda , Gördüğüm her  rüyada beste: Cengiz Cermen, Hayalin gözümde tüter beste: Kenan Olguncan, İstemem ben sevgilim beste: Mahmut Koçbay, Yazdığın mektuba beste: Alaeddin Şensoy, Gözlerimde yaş değil beste: Selahattin Sağlam, Haydi Gel Anlaşalım beste: Gülcan Avcı gibi eserlerinin olduğunu kaydetti. 

OKTAY ZERRİN VE AİLESİ TARAFINDAN İMZA GÜNÜNDE PASTA KESİMİ YAPILDI

     Bafralı şairler, gazeteci şair, söz yazarı emekli eğitimci Oktay Zerrin’in şiirlerini imza gününde paylaştı.

     Oktay Zerrin’in ‘Sevgi Ufkunda Şarkılarla’ adlı ilk kitabının sayfa editörlüğünü Gonca Aydemir, Grafik –Tasarımını Savaş Ünal, baskı ve cildini; Ankara Öztepe Matbaasının, baskı öncesi hazırlığının ise; Antalya Sahil Yayınevi Elmalı Mahallesi Başargan İşhanın da ‘Valilik yanı’ Kat: 2, No:41’de yapıldığı bildirildi.  

     Oktay Zerrin’in heyecanlı, hayat dolu şen bir insan olduğunu belirten Samsun Yazarlar Derneği(SAYDER) Başkanı İsa Abanoz,” Şair her zaman haykırır, korkmaz ama aynı zamanda şair kral çıplaksa, kral çıplakta der. Bir şeyi çok istiyorsanız onu alırsınız. Bir yere gitmeden hiçbir şey anlatılmaz. Yeniçağın hastalığı gürültü, patırtı, topraktan uzaklaştık, topraktan koptuk ve toprak bizi çağırıyor. Onun için ne olduk dememeliyiz, ne olacağız demeliyiz” diye konuştu.      

         NAMIK AZGIN 




Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 23:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
şafaknur YALÇIN
şafaknur YALÇIN - 10 yıl Önce

değerli şiir dostumun bu özel gününü ve başarısını gönülden kutluyor,daha nice imza günlerine diyorum,saygılarımla...

Oktay ZERRİN
Oktay ZERRİN - 9 yıl Önce

şafaknur hanima çok teşekkürler..selam ve saygimla..

SIRADAKİ HABER