banner221

Karagöl:" CHP Zor Günlerin Partisi Olmuştur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Sekreteri Esra Deniz Karagöl, CHP’nin 91. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla parti binasında basın açıklaması yaptı.

Karagöl:

                             CHP BAFRA’DA 91.YILINI KUTLADI

      Karagöl açıklamasında, Cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 9 Eylül 1923'de Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşları tarafından kurulduğunu hatırlatıp şu ifadeleri kullandı:

       "91 yıldır aydınlık, çağdaş bir Türkiye uğrunda mücadele vermiştir ve hiç kuşkusuz bu mücadelesinden de vazgeçmeyecektir. Ulu önderimiz ve ilk genel başkanımız Atatürk’ün; ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözleri bizler için her daim gurur kaynağı ve sorumluluk nedenidir. Partimizin her üyesi, dün olduğu gibi bugün de, Cumhuriyet ideali ve değerleri için çalışmaktadır. Çatısı altında siyasi mücadele vermekten onur duyduğumuz partimizin doğum gününü kutlarken maalesef buruk bir hava içerisindeyiz. Soma da maden faciası, İstanbul Mecidiye köy de asansör kazasında hayatlarını yitiren işçi kardeşlerimizin ateşi yüreğimizde. Türkiye’de 2013 yılında 20 işkolunun tamamında toplam 1235 işçimiz hayatını kaybetti. 2014’ün ilk sekiz ayında tüm işkollarında ölen işçi sayısı 1269. Ülkemiz ekonomi, hukuk, iç ve dış siyaset alanlarında büyük sorunlarla boğuşuyor. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu ulusal mücadele günlerinden bu yana zor günlerin partisi olmuştur. Bu bilinçle, yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının korunması için çalışacağız. CHP Bafra ilçe teşkilatı olarak partimizin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda emeği geçen tüm çalışma ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyoruz. 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm vatanseverlere şükranlarımızı sunuyoruz. Partimizin 91. yıldönümü tüm halkımıza kutlu olsun. Adaletli aydınlık günler dileğiyle.’’

                                                                                            NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER