BAFRA’DA ‘SEVGİYLE UZANAN ELLER PROJESİ’ AÇILDI

Bafra Kaymakamlığı’nca sosyal riski azaltmak amacıyla başlatılan ‘Sevgiyle Uzanan Eller’ projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

BAFRA’DA ‘SEVGİYLE UZANAN ELLER PROJESİ’ AÇILDI

     Bafra ilçe Kaymakamlığı’nca sosyal riski azaltma amacıyla başlatılan ‘ Sevgiyle Uzanan Eller’ projesinin açılışı Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımı ile yapıldı. 

     Bafra Gençlik ve Spor Hizmetleri Sentetik Çim Sahası’nda düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun il Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Güven Özyurt, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Metin Genççakır,  Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

      Bafra’da pilot okul olarak seçilen Dededağı ve Kemalpaşa Ortaokulu’nda bulunan 9-16 yaş gurubu çocukları sokağın her türlü kötülüğünden, uyuşturucudan kurtarmak, bedensel ruhsal ve psikolojik durumlarını düzeltmek sosyal riski azaltmak amacıyla pilot bölge olarak seçilen Dededağı ve Kemalpaşa Ortaokulu öğrencilerine spor malzemeleri dağıtıldı.

       Bafra Dededağı Ortaokulu’ndan 82, Bafra Kemalpaşa Ortaokulu’ndan da 130 öğrenciye proje kapsamında halk oyunları, müzik, tiyatro, tekvando, badminton, basketbol, güreş voleybol, futbol kursları açıldı.

      KURSLARA DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE SPOR MALZEMELERİ DAĞITILDI

       Programda öğrenciler adına konuşan Bafra Kemalpaşa Ortaokulu’ndan Beyzanur Güney, Spor insana bazı özel kişilikler kazandırır. Spor yapan insan ahlaklı ve terbiyeli olur. Her zaman doğruluktan vazgeçmez” dedi.

      Öğrenci Beyzanur Güney’in konuşmasının ardından Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin göstergesi ile devam eden programda konuşan Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, yaklaşık 2 ay önce sevgi olan bir proje başlattıklarını belirterek, sevginin olduğu yerde şiddetin olmadığını ifade etti.

     Gerçekleştirilen proje kapsamında iki mahalle seçtiklerini belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Proje kapsamında Dededağ ve Kemalpaşa mahallesini belirledik. Bu iki mahallemiz risk alanındadır. İnşallah bu sevgi halkası, bu sevgi çemberi tüm Bafra’ya yayılacaktır. Ben ona inanıyorum.Bu projemize çok sayıda hayırsever spor malzemesi katkısında bulundu. Spor malzemelerini birazdan çocuklarımıza dağıtacağız. Ayrıca projeye katılan ve başarılı olan çocuklarımızı  ’Dedeciğime Geldim Projesi’ kapsamında Çanakkale’ye getireceğiz. Sayın Valim sizlerin bu projeye katkısı çok büyüktür. Bize çok büyük moral ve destek verdiniz. Bu günde açılış törenimizde bizleri yalnız bırakmadınız. İlçemiz adına size çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz bizler için gerçekten çok önemli, bizler onlar için varız. Bu proje kapsamında çocuklarımızla, gençlerimiz ile birlikte daha sık vakit geçireceğiz” dedi.

              PROJENİN AÇILIŞINI SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN YAPTI 

      Samsun Valisi İbrahim Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, projenin başlatılmasında ilçe kaymakamlığına ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

  Proje kapsamında çok görevin velilere düştüğünü belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, " Bu gün bizim için önemli bir gün. Çocuklarımıza, öğrencilerimize yapılan her yardım, her yatırım bizim geleceğimizdir. Biz çocuklarımızın daha sağlıklı birer birey olmaları için onları spora teşvik ediyoruz ve spor malzemesi dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz sporla uğraşırlarsa mutlaka derslerinde de daha başarılı olacaklardır. Spor yapan çocuklarımız zamanla yeteneklerinin oldukları spor dallarına kayacaklardır. Çeşitli spor branşlarında başarılı olarak gelecekte şampiyonalara katılacaklar. Bizlerde bu yavrularımızı destekleyeceğiz. Günümüzde çocukları sokakta bekleyen birçok tehlike var. Onun için spor yapan çocuklarımız sokakta yaşanabilecek olumsuzlukların mutlaka önüne geçeceklerdir. Biz yöneticiler çocuklarımızın anne, babaları ile birlikte çocuklarımızı sokaklarda olumsuzluğa iten kişileri devreden çıkaracağız. Zaman zaman duyuyoruz. Ülkemizde adını bile anmak istemediğimiz, sentetik uyuşturucu diye tabir edilen bir takım olumsuzluklar var. Çocuklarımız sporla ilgilendikleri zaman derslerinde de daha başarılı olacaktır. Bedenleri ve beyinleri sağlıklı olacak. Bu tip olumsuzluklara ilgi duymayacaklar. Bu gibi kötü durumlara yönelen arkadaşlarını uyaracaklardır. Bizler çocukken top oynadığımızda büyüklerimiz topu alıp, neden ders çalışmıyorsun diye topu keserlerdi. Artık bu düşünce değişti, tam tersi oldu. Çocuklarımıza sporu sevdirelim, sporun önemini anlatalım. Sokaklarda sahip olmadığımız olumsuzluklar var, onun için bu çocuklar hem sokağa sahip çıkacaklar. Çocuklarımızın yanında şüphelendiğiniz birini gördüğünüzde bizlere, polisimize hemen bilgiler verelim. Çünkü çocuklar geleceğimiz. Ben inanıyorum ki bu yavrularımız sporla uğraştıktan sonra mutlaka derslerini daha başarılı bir şekilde yapacaklar. Sokakta tehlikeler var. Onun için bu çocuklarımız hem sokağa sahip olacaklar hem sokakta olası olumsuzlukları bize iletecekler. Sokakta aklı beyni yerinde olan çocuklar olumsuz unsurları devreden çıkaracak. Onların beyinlerin girenleri de devre dışı bırakacağız. Adını bile anmaktan rahatsızlık duyduğumuz, 'sentetik uyuşturucu' tabir ettiğimiz bir takım olumsuzluklar var. Özellikle bu yavrularımız sporla uğraştıktan sonra onlarla meşgul olanları uyaracaklar, onlarla beraber olanları bize, emniyete haber verecekler ama başta kendileri sağlıklı olacak. Velilerimiz çocuklarımızın spor yapmalarına mutlaka fırsat versinler. Ama tek işleri de spor olmasın. Hem derslerine çalışsınlar hem spor yapsınlar" diye konuştu. 

   Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşlar tarafından alınan spor malzemeleri öğrencilere verildi.

             NAMIK AZGIN 


 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER