BAFRA TSO BAYAN ÜYELERİNE YÖNELİK PROGRAM DÜZENLEDİ

Bafra TSO 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile Odaya kayıtlı işletme sahibi, şirket ortağı ve şirket müdürü bayan üyelerine yönelik bir program gerçekleştirdi.

BAFRA TSO BAYAN ÜYELERİNE YÖNELİK PROGRAM DÜZENLEDİ

 Bafra Asırlık Büyükpark Cumhuriyet Salonunda Grup Plus‘ın canlı müziği eşliğinde, gerçekleşen programda bayan üyeler, Dünya Kadınlar gününü hep birlikte eğlenerek ve pasta keserek kutladılar.

        Programın açılış konuşmasının gerçekleştiren Bafra TSO Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral Kadınlar gününün doğuşunu şu sözleri ile ifade etti.

        “27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kophenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat parti önderlerinden Clara Zetkin 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi. Son yıllarda, kadın Girişimcilerin, çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları, gelişen ekonomiler için “stratejik” bir öneme sahiptir. Çünkü iş dünyasında zenginleşmenin, kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiği gerek akademik çevrede, gerekse iş dünyasında önemle vurgulanmaktadır. Bu bağlamda kadınların ekonomik hayatta yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile onları ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayan potansiyel güç haline getirmek en önemli önceliğimiz olmak zorundadır” dedi.

           Meral,”TÜİK(Türkiye İstatistik Kurumu) rakamlarına göre ülke nüfusunun 49,8 ini Kadınlarımız oluşturmaktadır. Bu kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı % 30 iken, Kadın Girişimcilerin oranı ise %15 civarındadır. Gelişen, büyüyen ve üreten Güçlü Türkiye için Kadınlarımızın her platformda daha aktif rol oynaması hayati önem taşımaktadır. Bu bağlamda Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kadın Girişimcilerimizi önemsiyor ve Gelişimleri konusunda her platformda desteklerimizi vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

        Bafra TSO Başkanı Göksel Başar “Hanımefendilerin bu önemli gününü kutlamak için,  Bu yıl ilkini yaptığımız bu etkinliğimizi gelecek yıllarda da bu konsept veya farklı konseptlerde  devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu konuda sizlerin de görüş ve önerileriniz açığız. Odamız Osmanlı Devleti döneminde, 1903 yılında kurulan ülkemizin on yedinci Ticaret ve Sanayi odasıdır. Yönetime geldiğimiz 2013 Mayıs ayından itibaren arkadaşlarımla beraber bölgemizin marka değerini artırmak için çalışmaktayız. Üyelerimizin iş ve sektörleri ile ilgili sorunları olduğunda kendilerine yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

         Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmalardan kısa bilgiler veren Başar, Bafra Organize Sanayi bölgesi, Medikal OSB, Sera OSB, İkinci fakülte ve Bafra Kalkınma Planın Hazırlanmasından söz etti.

          Başar, “Yaptığımız bu faaliyetlerde beraber çalıştığımız ya da destek veren Kaymakamımız Belediye Başkanımız, ziraat  Odamız, Ticaret Borsamız  siyasi partilerimiz ve bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgemizle ilgili hangi konu olursa olsun birlik ve beraberlik içinde çalışmaya   devam edeceğiz. Hanımların iş ve sosyal hayatta etkin rol almasını istiyoruz. Oda olarak bayanlara değer veriyoruz. Bunun en büyük kanıtı  da ülkemizde bulunan 365 oda borsa içinde sadece üç odada bayan meclis başkanı vardır ve bunlardan biri Bafra TSO Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral’dir” dedi.

          Bafra TSO Başkanı Göksel Başar konuşmasına şu sözleri ile son verdi:

          “Bir erkeği hayatın içinde kadınlar gezdirin hayatın katları arasında kadınlar dolaştırır.Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz, bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz, esprili bir kadına rastlarsanız espriniz, zeki bir kadına rastlarsanız zekânız gelişir; yeni huysuzluklar, kaprisler, kavga nedenleri, acılar da öğrenirsiniz.Hayat, kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi kat kattır; Babil'in asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir. Bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür. Ve bugün durduğunuz teras, seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat, yanınızdaki kadının terası, manzarası, hayatıdır; hayatın hangi katında durduğunuzu, yanınızdaki kadının durduğu kat belirler. Hayatınız, seçtiğiniz kadındır. Bu duygu ve düşüncelerle siz saygıdeğer hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, aileleriniz ile birlikte sağlıklı mutlu ve uzun bir ömür dilerim. ”

         NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER