ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Bafra Çarşı Camiinde Mevlid-i Şerif düzenlendi.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
       Bafra Çarşı Camiinde akşam namazına müteakip düzenlenen programa; MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Türk Eğitim-Sen Bafra ilçe Başkanı İbrahim Akekmekci, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol,

 Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin, Bafra Belediye Meclis üyesi Mehmet Torun, MHP Bafra ilçe yönetimi, İşadamları, mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, din görevlileri, şehit aileleri, yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                       KUR’AN-I KERİM OKUNDU, DUA YAPILDI

       Peygamberler, sıdıklar ve şehitler diye ayeti kelimede sıralamanın olduğunu belirten Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, “Şehitler Allahu Tealanın seçtiği insanlardandır. Allahu Tealanın seçtiği günler olduğu gibi insanların seçtiği, bereketli kabul ettiği, hayırla yad ettiği günlerden bir tanesi de, şehitler ve gaziler günüdür. Şehitlere ölü demeyin, onlar canlıdırlar, onlar Allah katında rızıklandırılıyorlar. Şehit olan sıradan ölü gibi değil, şehitler Allah’ın değer verdiği, nasıl rızıklandığını bilmediğimiz varlıklardır. Cennete giren hiçbir kimse, tekrar dünya’ya dönmeyi istemez. Çünkü dünya’da olan her şeyin daha güzeli cennette vardır. Canımızı veren kim? Allahu Teâlâ, canınızı sizden satın alıyor ve karşılığında size cenneti veriyor. Allah için cihat ve Allaha iman etmek, amellerin en faziletlisidir. Dünya şehidimiz var, Ahiret şehidimiz var. Allah dünya şehidi olan kardeşlerimizi, Ahiret şehitleri olanlardan nasip eylesin” dedi.

                                   “ŞEHİDİN ŞEFAAT HAKKI VAR”

          Allah’ın İnsanoğlu’nu yeryüzüne imtihan için gönderdiğini belirten Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, “Allah insanoğlunu imtihan için gönderdi. Korku, açlıkla, mallarla eksilterek, canlardan azaltarak, Allah insanoğlunu imtihan ediyor. İnsana merhamet etmeyene, Allah merhamet eder mi? İnsana merhamet edeceksin, Allah da sana merhamet edecek, Allah müjdelerse neyi müjdeler? Allah’ın müjdesi cennettir. Allah bizi imtihana tabi tutarsa, Allah’dan geldik, gene ona döneceğiz.Allah imkanları İmtihandan yapar. Sabır ve namaz ile Allah’dan yardım isteyin” diye konuştu.    

           Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı dua ile program sona erdi.

NAMIK AZGIN            

 

 

 



 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER