Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Tanıtım Günleri’ne Katıldı

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’da yapılan bu açılışla bir eksikliğin giderildiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un Türkiye’nin sayılı illeri arasına girmesi için çalışma yapıldığı müjdesini verdi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Tanıtım Günleri’ne Katıldı

  “Samsun Sayılı İller Arasında Yerini Alacak”

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’da yapılan bu açılışla bir eksikliğin giderildiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un Türkiye’nin sayılı illeri arasına girmesi için çalışma yapıldığı müjdesini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Karadeniz'in incisi olan Samsun, Türkiye’nin de sayılı illeri arasında yerini alacaktır” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri’nin açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada daha önce İstanbul da dahil olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde Samsun günlerinin yapıldığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, Ankara’da yapılan bu açılışla bir eksikliğin de giderildiğini söyledi.

“İlklerin Kenti Samsun, Türkiye’nin Sayılı İlleri Arasında Yer Alacaktır”

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Samsun’da atıldığına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan yola çıkarak ülkemizin bağımsızlık meşalesini yaktığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bildiğimiz gibi seçim kampanyasına Samsun’da başladı. Bu noktadan hareketle ilklerin kenti olan Samsun’un Türkiye’nin de sayılı illeri arasında yerini alacağına inancım tam” diye konuştu.

Samsun’da belediyecilik hizmetleri konusunda önemli mesafeler alındığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten büyük projelere ve atılımlara tanıklık eden Samsun, başarılı belediyecilik hizmetleriyle de çok farklı bir noktaya taşınacaktır. Mevcut belediye başkanımızın altyapı çalışmalarına büyük bir ivme kazandırması bu sürecin en önemli unsurlarından biridir. Son kararnameyle Diyarbakır’a atanan Valimiz de Samsun'da çok güzel işlere imza atmıştı. Kendisi aynı başarıyı Diyarbakır'da da gösterecektir.”

“Samsun’u Nasıl Kalkındırabileceğimizin Uğraşı İçerisindeyiz”

Bakan Çağatay Kılıç, turizmde, sanayide ve hizmet sektöründe Samsun’un kalkındırılabilmesi ve yurt dışından yatırımların nasıl çekilebileceği konusunda çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Özellikle ‘Karadeniz'in kıyılarında Samsun’a komşu olan illerden kentimize daha fazla yatırımı nasıl getirebiliriz?’ sorusuna yanıt aradığımız çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yurt dışı ziyaretlerinde her zaman bir arada oldukları temsilcilere, Türkiye'ye geldiklerinde Samsun'u da programlarına almaları ümidiyle kenti tanıtan hediyeler takdim ettiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

“Bundan dolayı da biz uluslararası organizasyonları Samsun'a getirip, bu noktadaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Birlik ve beraberlik içinde yapamayacağımız hiçbir konu yoktur. İmkanımız, gücümüz, vizyonumuz var. Ben buna gönülden inanıyorum ama beraber çalışacağız, kol kola vereceğiz, nerede sıkıntı görüyorsak bir birimizi destekleyeceğiz. Vatandaşımızla kol kola çok daha güzel günlere gideceğimize canı gönülden inanıyorum.”

Konuşmasın ardından Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı dönemi izlerini taşıyan kostümlerin tanıtımı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bakan Çağatay Kılıç, yöresel ürünlerin yer aldığı stantları gezdi. İlkadım Belediyesi’nin yaptırdığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bal mumu heykelinin yanında fotoğraf çektirdi, hemşehrileriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi. 






Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 16:02

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER