BAFRA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Bafra ilçesinde, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle tören düzenlendi.

BAFRA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
      Törene; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Garnizon Komutanı vekili Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkan vekili İsmail Kurt, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Jandarma  ve Karakol  Komutanı  Üsteğmen Volkan Yıldırım, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun,  Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Bafra ilçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mangan, dernek başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

     Bafra  Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Türkiye  Muharip

Derneği Bafra  Temsilcisi, Bafra  Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulleri Şehit Dul ve Yakınları Derneği ve Bafra Şehit Aileleri Derneği tarafından Atatürk  Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

      Günün anısına Kıbrıs Gazisi  Mehmet Yüksel,"Bayrak" isimli şiirini okudu. 
“ŞEHİT VE GAZİLER TOPRAĞI VATAN, İNSANI ULUS YAPAN DEĞERLERDİR”

      Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkiye  Muharip Gaziler Derneği Bafra İlçe Başkanı Rami Şahin tarafından yapıldı. Şahin, "19 Eylül Gaziler günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz.19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsinde Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında, emperyalist devletler Anadolu’yu dört bir yandan işgal ederek, bin yıllık Türk varlığını sona erdirmek istemişlerdir. Bu vatanın evlatları, Çanakkale’de Kafkaslarda, Filistin ve Gazze’de, Irak’ta ve diğer tüm cephelerde kahramanca çarpışarak, düşmana bu fırsatı hiçbir zaman vermemiştir. Türk’ün çelik iradesi ve direnci karşısında başarılı olamayan ve emellerine ulaşamayan itilaf devletleri bu sefer, Anadolu’yu istila etme görevini devletini bu sefer, Anadolu’yu istila etme görevini Yunanistan’a vermişlerdir. Megalo İdea ve boş hayaller peşinde koşan Yunan ordusunun Anadolu’daki ilerleyişi Polatlı önlerinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından durdurulmuştur. Türk ordusu 13 Eylül 1921’de, 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisi olan, Sakarya Meydan Muharebesinde mağrur Yunan ordusunu tarihinin en büyük bozgununa uğratmıştır. Yunan ordusu, kurtuluşu muharebe meydanlarından kaçmakla bulmuştur” dedi.

“GURURLA TAŞIDIĞIMIZ GAZİ ÜNVANI, ATAMIZDAN BİZ GAZİLERE İNTİKAL EDEN EN BÜYÜK MİRASTIR”  

      Türkiye  Muharip Gaziler Derneği Bafra İlçe Başkanı Rami Şahin,”Sakarya Meydan muharebesi Anadolu halkının önüm-kalım mücadelesi olmuş ve Kurtuluş Savaşımızın kaderini tayin etmiştir. Ana dolu halkı böyle karanlık bir tablo ile karşılaşmadı. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaş’ının seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açmıştır. Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazi ünvanı verilen ilk askerdir.19 Eylül, tüm gazilerin, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bütünleştiği bir gündür” diye konuştu.   

            NAMIK AZGIN   

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER