SAMSUN GIDA’DAN BAŞKAN ŞAHİN’E ZİYARET

Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz ile Bafra Bakliyat Hissedarı Mustafa Belur, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret etti.

SAMSUN GIDA’DAN BAŞKAN ŞAHİN’E ZİYARET

       Başkan Ahmet Yılmaz, Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve 20 bin metrekarelik alanda Bafra bakliyat adı altında faaliyet gösteren bir fabrikaya sahip olduklarını belirterek,  3 yıldır bölge üreticisi ile el ele vererek bölge pirincini marka haline getirmeye çalışıyor.

     Geçen yıl yaklaşık 20 bin ton pirinç üretimi yapan Bafra Bakliyat bu sene yaklaşık 6 milyon liralık yeni yatırımlar yaptı.

     Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, " 120 ton olan günlük üretim kapasitemizi yeni yatırımlardan sonra 400 tona çıkarttık. 2 bin metrekarelik paketleme alanı yaptık. Türkiye'de ilk kez sadece pirinç için fotoselli üretim makinasını satın aldık. Son sistem kurutma makinalarımız mevcut. Bu sezon hedefimiz geçen yılki üretimimizin en az yüzde 30 üzerine çıkmaktır. 3 yıldır Jumbo, Ülkem ve Tanem markaları ile hizmet veriyorduk. Bu sene Hasat isimli yeni ürünümüzü de piyasaya sunacağız" dedi.

                      NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER