İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali İbrahim Şahin’in başkanlığında Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

   Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak,  Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, kamu kuruluşlarının yetkilileri, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri ve ilimizde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri hazır bulundu
           ‘KURUM FAALİYETLERİMİZİN TÜMÜNÜ İSTİŞARE EDECEĞİZ’
   Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ’Bu gün İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2016 yılındaki ilk toplantısını Sayın Valimizin Başkanlığında icra edeceğiz. Kurum faaliyetlerimizin tümünü istişare edeceğiz. 2016 yılında Samsunumuza daha iyi hizmet etme adına hep beraber çalışacağız. Kurumumuzun yaptığı çalışmalara desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün kurul üyelerimize çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
    ‘ENGELLİLERE YÖNELİK YAPILAN FAALİYETLERİN SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEK’

     Vali İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında,’’Bu gün İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımızda gündemimizdeki konular görüşülüp, konularla ilgili sunumlar yapılacaktır. Bu günkü toplantımızda Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2015 yılı faaliyet raporunun sunumu ve 2016 yılı yıllık işgücü eğitim planının sunumu gerçekleştirilecek. 2015, 2016 yılları içerisinde açılan ve açılması planlanan işgücü yetiştirme kursları kurul onayına sunulacak. Engellilere yönelik yapılan faaliyetlerin sunumu gerçekleştirilecek. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Denetim Kurulu Üyelerinin yaptığı denetimlere ait denetim raporları görüşülecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirtilen okullarda alan, dal açma-kapama teklifleri görüşülecek "dedi.
     'İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINI ALAN FİRMALARIN CİDDİ AVANTAJLARI OLUYOR'

     Toplantımızın sonunda da ayrıca; Samsun’da en çok istihdam yapan, en çok engelli ve kadın personel çalıştıran, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile beraber en çok işbaşı eğitim programı düzenleyen firmalara ödülleri verileceğini belirten Vali Şahin," Bilindiği üzere 5554 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik kurulu tarafından standardı belli olmuş 40 meslekte belgesiz çalışanlarla ilgili cezai işlem uygulanacaktır. İşbaşı eğitim programlarını alan firmaların ciddi avantajları oluyor. Çalıştırdıkları işçi sayısına göre aylık, 6 aylık ve 1 yıllık bir takım kazanımlar elde ediyorlar. Bu günkü toplantımızda ilgili arkadaşlar bu konuda ve işbaşı eğitim programları sonrasında sosyal güvenlik kurulu pirim desteği ile ilgili de bizleri bilgilendireceklerdir’’ dedi.
             PROGRAMI DÜZENLEYEN FİRRMA YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR

   Konuşmalarının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından kurumlarının çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirildi.
    Toplantının sonunda Samsun’da en çok istihdam yapan, en çok engelli ve kadın personel çalıştıran, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile beraber en çok işbaşı eğitim programı düzenleyen firrma yetkililerine teşekkür belgeleri Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi. 
            Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER