SOĞUK HAVA CEVİZ AĞAÇLARINI ETKİLEDİ

Soğuk hava, Bafra ilçesinin Nebiyan Dağı eteklerinde bulunan mahallelerde, ceviz ağaçlarını olumsuz etkiledi.

SOĞUK HAVA CEVİZ AĞAÇLARINI ETKİLEDİ

    Bafra İlçesine bağlı Darboğaz Mahallesi Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, Darboğaz Mahallesinde soğuk havanın ceviz ağaçlarına zarar verdiğini söyledi.

    Mürtezaoğlu, havanın hissedilir derecede azaldığını ve don olaylarının yaşandığını, bunun da özellikle sürgün veren meyve ağaçlarını etkilediğini belirtti.

    Hava sıcaklığındaki ani düşüşün özelikle Nebiyan dağı eteklerinde bulunan mahallelerde ceviz ağaçlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Darboğaz Mahallesi muhtarı Necati Mürtezaoğlu, " Bafra ve çevresinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde gidiyordu. Doğa canlanmaya başlamış ağaçlar sürgünlerini vermişti ancak hafta sonu yaşanan ani hava değişikliği ve don olayı özellikle meyve bahçelerini etkiledi. Soğuk hava ve don yüksek rakımlarda ceviz bahçelerindeki ağaçların yanmasına neden oldu" dedi.

     Darboğaz Mahallesi Muhtarı Necati Mürtezaoğlu,"Bahçemde 20 adet ceviz ağacım var. 1975 yılında fidan olarak diktiğim bu ceviz ağaçlarımın püskülleri kuruduğu gibi gövdeleri de kurumaya başladı. Her sene cevizlerden yarı fındık parası alıyordum. Bu sene ceviz ağaçlarında yanma ve don oldu. Bu şekliyle maalesef bu sene yemek için ceviz bulamayacağız" diye konuştu.   

                                                                                    NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER