Tarımsal Sorun Yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Terme'de yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak, "Tarımsal anlamda büyük bir sorun yok. Tarım alanlarına zarar gelenlerin zararını da karşılamak için çaba harcıyoruz" dedi.

Tarımsal Sorun Yok

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Terme'de özellikle Evci ve Sakarlı mahallelerinin etkilendiği sel felaketinde tarımda büyük boyutlarda sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.

            FINDIKTA SORUN YOK
    Sel sularının bazı ekili alanlarda hasar oluşturduğunu belirten Güven, "Hafta sonu Terme ilçemizin özellikle Evci ve Sakarlı mahallelerinde bir sel felaketi yaşadık. Sel sularının derenin dışına taşması sonucu ekili dikili alanlarda hasar oluşturdu. Bazı fındık bahçelerinde de kısmen dökülmeye sebep olsa da daha tam hasat mevsimi gelmediği için çok ciddi bir zarar yok. Yine bazı göçmelerle bazı fındık ocakları kaymış. Bunun yanında diğer ekili alanlarda taşkından kaynaklanan bir zarar var ama biz yaptığımız incelemeler sonucunda afet boyutlarında bir durum oluşmadı. İncelemelerimizi yaptık, hasar tespitinde bulunduk. Bizim ulaşamadığımız alanlarda da hasar varsa bunları çiftçilerimizden bize bildirmelerini istedik. Şu ana kadar benim ciddi bir hasarım var deyip gelen olmadı. Varsa hem Valilik hem AFAD ciddi anlamda çalışıyor. Şu ana kadar tarımsal anlamda çok ciddi bir durum görünmüyor" diye konuştu.

NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER