KURT;” SAMSUN SU ÜRÜNLERİNDE MARKA OLACAK”

AK Parti Samsun Milletvekili ve Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Kurt, Yakakent'de balık üreticileri ile buluştu.

KURT;” SAMSUN SU ÜRÜNLERİNDE MARKA OLACAK”

       Yakakent ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ da katıldı.     

      Balık üretimi ve avcılığı hakkında önemli konulara değinilen toplantıda, sektörün sorunlarına da çareler arandı.

      Toplantıda Türkiye'deki ve Samsun'daki balık üretimi ve avcılığı hakkında analizler yapılarak, Samsun'un sektördeki payının artırılması için yapılması gerekenler hakkında sektör mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

       Yönetenlerin ve üretenlerin aynı safta olmasının Samsun'daki balıkçılık sektörüne büyük ivme kazandıracağına değinilen toplantıda, çıkabilecek sorunların yasal boyutuyla AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'un, bürokratik engellerle Samsun Valisi İbrahim Şahin’in ve altyapı sorunlarıyla,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ilgileneceği belirtildi.

        Balıkçılığın Ülkemiz ve Samsun için öneminden bahseden Kurt, balıkçılıkla ilgili çalıştayların Samsun'da da yapılması için çalışmalara başlanacağını söyledi.

        Sorunların çözümü noktasında sektör mensuplarının hazırlayacağı raporların önemine de vurgu yapan Kurt, "Samsunun su ürünleri sektöründe gelişime açık önemli bir potansiyeli var. Hep birlikte Samsunumuzu önce ülkemizde sonra Avrupa’da su ürünleri sektöründe marka haline getireceğimize inancım tamdır" dedi.

          Avrupa Birliğinde tüketilen her dört çipura-levrekten birinin Türkiye’nin karşıladığını söyleyen Kurt,  “Su ürünleri üretimimiz 2002 yılında 61 Bin Ton’dan 2013 yılında 233 Bin Ton’a, su ürünleri ihracatımız ise 2002 yılında 97 Milyon Dolardan 2014 yılında 679 Milyon Dolar’a yükseldi. Ülke genelindeki bu gelişimden Samsunumuzun da faydalanabilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

           Toplantının sonunda  Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, balıkçılık sektörünün sorunlarının detaylı bir  şekilde ele alındığı bu toplantıyı talep eden AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’a teşekkür etti.

         Toplantıya ayrıca, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Yakakent AK Parti İlçe Başkanı Sefer Tek, Samsun Su Ürünleri Birliği Başkanı Osman Parlak, Su Ürünleri Koop. Birliği Başkanı Atıf Malkoç ve sektör mensupları katıldı.

NAMIK AZGIN

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER