Başkan Başar ;“Ortak Sevdamız Bafra”

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Muhtarları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Başkan Başar ;“Ortak Sevdamız Bafra”

         Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, “İlçemizden çeşitli sebeplerle ayrılarak ülkemizin farklı yerlerinde görev yapan üst düzey yönetici, bürokrat, işadamı vs. kişilere ulaşmak ve doğdukları yerle bağlarının daha güçlü olmasını sağlamak amacı ile Odamızca bir çalışma yapılacaktır” dedi.

         Başar, '' Zaman zaman şehir dışına yaptığımız ziyaretlerde şehrimizden ayrılmış, Bafra’ da doğup büyüyen insanlarla karşılaşıyoruz. Bu insanlarbelki bir bakanlıkta belki de bir tüccar. Bu toplantımızı düzenlememizin amacı, Bafralı olup da Bafra dışında yaşayan hemşerilerimizin bir listesini oluşturmaktır.Örneğin Emenli köyünden bir kişi okumuş yetişmiş İzmir’de önemli bir bürokrat ya da başka bir üst düzey görevde bulunuyor. Bugün burada bulunan muhtarlarımıza da anlatmak istediğimiz budur. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz sizinmahallelerinizden, köylerinizden çıkan, ticaret ve bürokrasi hayatında, eğitim hayatında başarılı olmuş insanlarla ilgili bir liste oluşturacağız. Mahallenizde bulunan bu şekildeki insanların iletişim bilgileri veya telefonu varsa telefonunu, iş adresleri yada  ad soyadları bile olsa bize yeter, biz kendilerine bir şekilde ulaşırız. Özellikle buraya gelen muhtarlarımdan rica ediyorum, Gelmeyen muhtarlarımıza da konu ile ilgili bilgilendirmede bulunsunlar, bu toplantının sonrasında diğer sivil toplum örgütleri ile de bir araya geleceğiz ve mutlaka dışarıda yaşan Bafralıların bir envanter listesini oluşturacağız. Bizim ortak sevdamız Bafra ve Bafra için her şeye varız diyoruz ve katıldığınız için hepinize teşekkürlerimizi sunuyoruz'' diye konuştu.

        Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, '' Sayın davetliler hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız konuyu kısaca anlattılar. Bafra olarak gerçekten bizim büyük bir aile olduğumuzu, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizi göstermemiz gerekmektedir. Bu anlamda da gerçekten büyük adımlar atıldı. Bizler, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, Bafra'da neler yapabiliriz şeklinde çalışmalarda bulunmaya devam ediyoruz ve bu programında bize yarar sağlayacağını düşünüyorum''şeklinde konuştu.

          Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cenap Sancar ise, '' Öncelikle Belediye Başkanıma ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri burayadavet ettiler. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü olarak, bizlerin laboratuvarı  kentlerdir. Sadece kent değil İl anlamında kırsalını da içerecek şekilde bütün yerleşmeler bizim laboratuvarımız gibi görünüyor. Bizde Doğu Karadeniz bölgesinde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü olarak tek olduğumuz için belediyelerin bu şekilde talepleri oluyor. Bu talepler bir sene öncesinden başlıyor ve bizde ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bafra'da bir bölge planlama çalışması yapılabilirse Samsun Büyük şehrinin henüz başlatmamış olduğu bu çalışmaya bir altlık oluşturacaktır. 3 ve ya 5 ay içerisinde de görsel anlamda sizlerle paylaşımlarımızı tekrar yapacağız ve konu üzerinde daha detaylı tartışabileceğiz '' şeklinde konuşmasını tamamladı.

         Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının tertiplediği programa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Cenap Sancar, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Tarık Erol, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır ve Bafra Muhtarları katıldı.

               NAMIK AZGIN 


 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER