TEMA BAFRA TEMSİLCİSİ ÖZATA,” TEMA OLARAK, BAFRA’DA EĞİTİME ÖNEM VERDİK”

Bafra Sürmeli Köyü Derneği ve TEMA Vakfı Bafra Temsilcisi Süleyman Özata, Sürmeli Köyünde hedeflerinin, mevcut arazileri organik tarıma açmak olduğuna işaret ederek,4 yıldır gayretle uğraştıkları projenin mutlaka meyve vereceğini söyledi.

TEMA BAFRA TEMSİLCİSİ ÖZATA,” TEMA OLARAK, BAFRA’DA EĞİTİME ÖNEM VERDİK”

       Sürmeli Organik Köye büyük destek verdiklerini vurgulayan Özata, Sürmeli köyünde amaçlarının organik ürün yetiştirip pazarlamak, aynı zamanda da, Sürmeli Köyünü ekolojik turizme açmayı hedeflediklerini kaydetti.

      TEMA Bafra Temsilcisi Süleyman Özata,”1992 yılından beri faaliyetlerine devam eden TEMA son yıllarda faaliyetlerini genişletmiş olmaktadır. TEMA Vakfı,1992 yılından bu yana erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı ve farklılığı artırmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Kuruluşundan bugüne faaliyetlerini gönüllülerinin desteği ile hayata geçiren TEMA Vakfı, bugün 566 bini aşkın gönüllüsünün desteği ile 81 ilde, 293 ilçede aktif olarak faaliyet göstermektedir” dedi.

-“BİZİM SÜRMELİ ORGANİK KÖYE MADDİ VE MANEVİ DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

      TEMA’nın saha çalışmalarının ve hedefleri konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten TEMA Bafra Sorumlusu Süleyman Özata,”Saha koordinasyon toplantısında, 2015-2016 faaliyet yılından itibaren çocuk ve genç eğitim programlarımız olan Minik TEMA, Yavru TEMA ve Lise TEMA Eğitim Programının saha uygulamalarını kapsayan tüm süreçlerin saha ve gönüllülük bölümü tarafından yürütüleceği bilgisi paylaşılmıştı. Bu süreçler; hedeflerin belirlenmesi, başvuruların alınması, başvuruların değerlendirilip nihai liselerin oluşturulması ve açıklanması, öğretmenlerle iletişim, öğrencilere ve çocuklara ulaşılacak materyallerin koordinasyonu, temsilcilerimizin öğretmenlerle gerçekleştireceği koordinasyon toplantılarının takibi ve desteklenmesi ve benzeri adımları kapsıyor. Yeni yapılan eğitim bölümümüz, programların içeriklerinin geliştirilmesi, güncellenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını yürütmeye devam edecektir” diye konuştu.

        TEMA Bafra Sorumlusu Süleyman Özata, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA programlarını uygulayarak; erozyonu önleme, toprak, doğa ve doğa varlıklarını koruma ve çevre kurallarında çocuklarını bilinçlendirmek; edindikleri bilgileri hayata geçirmelerini sağlamak ve bu okullarda Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA programlarını uygulayarak çocuklarımızın ve gençlerimizin ekonomik okuryazarlıklarını güçlendirmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve TEMA Vakfı arasında işbirliği anlaşması imzalanmıştır” şeklinde konuştu.

                    NAMIK AZGIN         


Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER