banner223

TÜRK KIZILAYINDAN VALİ ŞAHİN’E ZİYARET

Vali İbrahim ŞAHİN, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin CAN ve Yönetim Kurulu Üyelerini Valilik toplantı salonunda kabul etti.

TÜRK KIZILAYINDAN VALİ ŞAHİN’E ZİYARET

Vali İbrahim ŞAHİN, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin CAN ve Yönetim Kurulu Üyelerini Valilik toplantı salonunda kabul etti.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin CAN yaptığı konuşmasında, “ Sayın Valim bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. 10 yıl içinde kan bağışı konusunda çok ilerleme sağladık. Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde doksanını sağlama noktasına geldik. İnşallah bu bölgede sizlerin de desteğinizle afet koordinasyon merkezi kurmak istiyoruz.” dedi.

Vali ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Kızılay son on yıl içerisinde çok ciddi açılımlar yaptı. Kızılay Samsun Şubesi yönetimi olarak toplumun her kesimiyle birlikte çalışma becerisini ortaya koydular. Diğer taraftan Suriye’ye yardım konusuyla ilgili yapılan çalışmalar hakikaten göz yaşartıcıydı. Samsun kan bağışı konusunda Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Türkiye'de kadın kan bağışçılarının ortalaması yüzde 12, Samsun'da ise yüzde 17'dir. Bu ortalamayı hem kadınlarımız, hem de erkeklerimiz için daha yukarıya çekmeyi hedefliyoruz. Uygun bir yer bulunduğu taktir de Afet Koordinasyon Merkezi yapılabilir. Fakat bu afet koordinasyon merkezin anayola yakın olması gerekir. Kızılaya bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Dünyada bu anlamda hizmet eden iki örgüt var biliyorsunuz. Biri Kızılhaç diğeri ise Kızılay’dır. Onun için biz Kızılayı ne kadar öne çıkarırsak en azından batılı ülkeler nezdinde o kadar prestij sahibi olur. Ben ilimize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin CAN, Vali İbrahim ŞAHİN’e üzerinde Türk Kızılay amblemi bulunan fincan takımı takdim etti. Vali İbrahim ŞAHİN ise Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin CAN’a lale işlemeli bir tablo hediye etti.

Ziyarette ayrıca Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habip DEMİREL’de hazır bulundu.












 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 17:02

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER