YILDIRIM, VEZİRKÖPRÜ VE HAVZA İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Emekli Tank. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Vezirköprü ve Havza ilçesini ziyaret etti.

YILDIRIM, VEZİRKÖPRÜ VE HAVZA İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

        Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Emekli Tank. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, "Türk Silahlı Kuvvetleri  Mehmetçik Vakfı 1982 yılında, Silahlı Kuvvetlerde yaptığı Vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden erbaş ve erlerin yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine ve çocuklarına belirlenen esaslara göre ve yardım planı dahilinde ekonomik ve sosyal destek sağlamak maksadıyla kurulmuştur" dedi.

       Kurulduğu günden bugüne kadar 43.689 kişiye destek sağlandığını söyleyen Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Emekli Tank Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, "Halen 8.866 kişi her ay Vakfımızdan sürekli yardım almaktadır. Bu kişilerin 7.522’ sı gazi – engelli Mehmetçikler; 1.344 kişisi Mehmetçik çocuklarıdır. Şehit olan veya vefat eden Mehmetçiklerin ailelerine bir sefere mahsus olmak üzere Vakfımız tarafından 41.000 TL; Mehmetçik Sigorta Şirketinden 30.000 TL olmak üzere toplamda 71.000 TL ödeme yapılmaktadır  "diye konuştu. 

                                 ‘YARDIMI YAPILMAYA DEVAM EDİYORUZ’

       Samsun ilinde Vakfımız kuruluşundan bugüne kadar 148 şehit ailesi ve 217 vefat ailesi olmak üzere toplam 365 aileye Vakfımız tarafından yardım yapılmıştır. Halen 76 Gazi Mehmetçiğe ve 111 Engelli Mehmetçiğe aylık bakım yardımı devam etmektedir. Ayrıca 35 Mehmetçik çocuğuna aylık olarak bakım ve öğrenim yardımı yapılmaya devam ediyoruz ifadesini kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Emekli Tank Kurmay Albay İbrahim Yıldırım," Gazi ve engelli Mehmetçiklere sakatlık derecelerine bağlı olarak aylık 250 TL ile 1.070 TL arasında bakım yardımı yapılmaktadır. Mehmetçik çocuklarına  26 yaşı sonuna kadar aylık 410 TL ile 710 TL arasında karşılıksız burs verilmektedir "şeklinde konuştu.

                                  ‘KURBAN BAĞIŞLARI OLUŞTURMAKTADIR’

        Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından bugüne kadar; bugünkü değeri ile yaklaşık olarak toplam 472.186.183,76 TL yardım yapılmış, aylık olarak ise ortalama 5.800.000,00 TL amaca yönelik yardım yapıldığını dile getiren Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Emekli Tank Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,"Mehmetçik  Vakfı’ nın  gelir kaynaklarını menkul ve gayrimenkul bağışları ile sahibi veya iştirakçi olduğu şirketlerden elde edilen gelirler ve Vekaleten Kurban Bağışları oluşturmaktadır. Mehmetçik Vakfının devlet destekli gelir kaynağı bulunmamaktadır" diye ifade etti.

                                  ‘GÜZEL BİR ŞEKİLDE KARŞILANDIK’

         Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Emekli Tank.Kurmay Albay İbrahim Yıldırım," Sırasıyla Vezirköprü Garnizon Komutanı Jandarma yüzbaşı Ömer Aydın, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat ve Havza Kaymakamı Alper  Tanrıseverı  makamında ziyaret ettik ve gittiğimiz  yerlerde güzel bir şekilde karşılandık kendilerine Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi olarak teşekkür ediyorum. Ziyaretlerimiz  devam edecektir  "şeklinde konuşmasını tamamladı. 

         Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER