160 Kuran Kursu Öğrencisi “Dedeciğim Ben Geldim” Projesiyle Çanakkale’ye Uğurlandı

Bafra Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Müftülüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve ilçede kuran kurslarında okuyan 160 öğrenci 3 otobüsle “Dedeciğim Ben Geldim” projesiyle Çanakkale’ye uğurlandı.

160 Kuran Kursu Öğrencisi “Dedeciğim Ben Geldim” Projesiyle Çanakkale’ye Uğurlandı
Düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Daire Müdürleri ve Çanakkale’ye giden öğrenciler katıldı.
İlk olarak kuran-ı kerim tilaveti okundu. İlçe Müftülüğü ilahi grubu ilahiler okudular.
 
Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ 160 öğrenciyi Çanakkale’ye yolcu ediyoruz. Çanakkale çok farklı olduğu kadar, farklı bir duyguların yaşanacağı bir yerdir. Çanakkale Türk milletinin uyandığı yerdir. Çanakkale Anafartalar yeridir. Çanakkale bir inanışın ve bir inancın zaferidir. Çanakkale isimsiz kahramanlarımızın mekanlarıdır, şehitlerimizin ve gazilerimizin destanlar yarattığı mekanlardır. Orada Trabzonluyu, Şırnaklıyı, Konyalıyı ve Samsunluyu göreceksiniz, orada Türkiye’yi göreceksiniz. 7’den yetmişi bir var olma savaşıdır. Canlı tarihin kentidir. Bir milletin uyanışıdır. Sizi oraya o unutulmaz savaş alanlarına gönderiyoruz, ecdadınızı, dedelerinizi tanımaya gönderiyoruz. Dedelerimize bu güzel Beldeden Bafra’dan selam, sevgi, minnet ve şükranlarımızı iletin. Onlara dua edin.  Şair Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Gittiğiniz yerleri toprak deyip geçmeyin” kelimesiyle iyi öğrenin, iyi anlayın. Orda yaşadıklarınızı bize anlatın, anne ve babalarınıza anlatın, akrabanıza anlatın ve arkadaşlarınıza anlatın. Anlatın ki bu destan yaşamaya devam etsin” dedi.
 
Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, “ İlk öncelikle Kaymakamımız Halis Arslan’a teşekkür ediyorum. Şunu belirtmek isterim ki ben Çanakkale’yi kitaplardan okudum. Ama sizler şanslısınız oraya gidip o tarihi canlı olarak yaşayacaksınız. Kaymakamımızla kurslarımızı beraber gezerken çocuklara verilen söz neticesinde 160 öğrenciyi 3 otobüsle Çanakkale’ye gönderiyoruz.  Oraları gezip geldikten sonra neler yaşadığınızı bizlere anlatın” dedi.
 
Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’in duasından sonra uğurlandılar.
 
Üç günlük ziyaretin ardından Kurslarına dönecek olan öğrencilerin heyecanlarının yüzlerine yansıdığı gözlendi.
 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER