BAŞKAN ŞAHİN BALKAN TÜRKLERİYLE BERABER OLDU

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş’ın davetlisi olarak Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Mali Müşavir Zekeriya Yazıcı ile birlikte Kosova’ya gitti. Balkanlarda ki Türk Derneklerini ziyaret ettiler.

BAŞKAN ŞAHİN BALKAN TÜRKLERİYLE BERABER OLDU
Kosova Prizren’de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından gerçekleştirilen Konsolosluk açılışı ve 2009 yılından bugüne kutlana gelen 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına katıldılar. Başkan Şahin burada Prizren Başkonsolosluğu’nun açılışına katıldı.

 

Prizren'de Başkonsolosluk açıldı

 

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de faaliyete geçen Türkiye Başkonsolosluğu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kosova Başbakanı İsa Mustafa’nın da katılımıyla açıldı. Açılışa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de katıldı.   Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Milletvekili Müfera Şinik, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Başkonsolos Selen Evcit ile birlikte kurdeleyi keserek, Başkonsolosluğun resmi açılışını yaptılar. Kurtulmuş ve Başbakan Mustafa daha sonra Türk bayrağını alkışlar eşliğinde göndere çekti. Konsolosluk binası gezildikten sonra Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kosova Başbakanı Mustafa ile birlikte başkonsolosluk binası önünde toplanan kalabalığı selamladı. Kurtulmuş daha sonra Kosovalı yetkililerle birlikte Prizren’deki tarihi eserleri gezdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Halveti Tekkesi’ni gezerek tekke hakkında bilgi aldı. Kurtulmuş, daha sonra, kısa bir süre önce TİKA tarafından restore edilerek açılışı yapılan Emin Paşa ve Sinan Paşa Camilerini ziyaret ettiler.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ziyaret hakkında şunları söyledi: “Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş 3 yıldır böyle bir ziyaret için davet etme nezaketi gösteriyordu.  Bu yıl ki program 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları ve başkonsolosluk açılışına denk geliyordu. Bu yıl bu anlamlı ve güzel davete katılmak istedik. Balkan Türklerimizle beraber olmayı arzu ettik. Çok duygulu anlar yaşadık. Ülkemize olan hasret sevgi ve saygıyı yerinde gördük. Başkonsolosluğumuzun açılışına katıldık. Başbakan yardımcımız Numan Kurtulmuş ve heyetlerle açılış ve gezilerde bulunduk.”

 

Başkan Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Balkanlar ecdat topraklarıdır. Orada tarihimiz, hatıralarımız, soydaşlarımız vardır. Balkanlar bizim her zaman bir parçamız olmuştur. Bunu orada daha iyi hissettik. Bu vesile ile ülkemize döndüğümüzde oradaki yaşadıklarımızı ve duygularımızı daha kapsamlı bilgiler de vererek paylaşacağız.”

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER