banner221

Çocuklar Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunları Oynadılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Kent Müzesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları oynandı.

Çocuklar Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunları Oynadılar
Samsun’da geleneksel çocuk oyunlarını tekrar canlandırarak ve çocukların sosyal manada oyun oynamalarını sağlamak için Samsun Kent Müzesi, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını müzeye gelen 150 çocukla birlikte oynadı.

 

Müze bahçesinde yapılan etkinlikte seksek, dombili, bilye, bilyalı, uzuneşek, birdirbir, mendil kapmaca, istop, yakan top, ip çekme, yumurta taşıma, çuval oyunu gibi oyunları oynadılar.

Etkinlik hakkında bilgi veren Samsun Kent Müzesi Müdiresi Nilgün Beyazkılıç, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklarımıza unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını oynatıyoruz. Daha doğrusu hatırlatıyoruz. Günümüz çocukları artık bilgisayar ve televizyon çocukları oldu. 80’lerin, 90’ların sokak oyunlarını çocuklarla birlikte oynuyoruz. Bunu her yıl geleneksel hale getirip, ilkini gerçekleştirdiğimiz çocuk oyunlarını tekrarlamayı düşünüyoruz” dedi.

 

Samsun Kent Müzesi’nin düzenlediği etkinliği çok beğendiklerini söyleyen minikler ise bu tür oyunları televizyonlarda gördüklerini ve hiç oynamadıklarını belirterek, çok eğlenceli bir gün geçirdiklerini söylediler.

 

Etkinlikte çocukluk yıllarını hatırladıklarını söyleyen veliler ise, “Çocuklarımız bizim eskiden oynadığımız oyunları oynadılar. Ben de çocuğumla birlikte gelip, bugüne katkı yapmak istedim. İnternet çıktıktan sonra internette bu oyunlar çok oynanıyor. Ama çocuklarımız eski oyunları unuttular. Burada bizim içimizdeki çocuğu çıkarttılar. Günümüz teknoloji dünyasında çocuklarımızı yalnızlaştıran sanal dünyalar oluşturuyoruz. Bu iyi bir şey değil. Bu oyunların özelliği mahallede çocuklar paylaşarak birlikte oynuyorlardı” diye konuştular. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER