Kariyer Günleri Projesi “İşi Biliyorum, Mesleğimi Seçiyorum”

Bafra Kaymakamlığı önderliğinde ve Bafra Fen Lisesi Koordinatörlüğünde kültür merkezinde düzenlenen Kariyer Günleri Projesinde “ İşi Biliyorum, Mesleği Seçiyorum” adlı konuyla ilçede bulunan 11. Sınıf öğrencilere yönelik bir panel düzenlendi.

Kariyer Günleri Projesi “İşi Biliyorum, Mesleğimi Seçiyorum”
Davetli olarak konuşmacılar arasında; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bilgisayar Sistem Analisti Bülent Arslan, Uçak Mühendisi Hakan Acar, Genel Muhasebe Müdürü Lütfi Anlayışlı, Maden Yüksek Mühendisi Bayram Kopuz, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın ve Mimar Bünyamin Yiğit katıldı.
 
Okullardan; Fen, Anadolu, Altınkaya Anadolu, Atatürk Anadolu, Galip Öztürk Anadolu, Kızılırmak Anadolu, Kolay Anadolu, İbni Sina Mesleki ve Teknik ve Anadolu liselerinden 11.sınıf öğrencilerinden toplamda 450 öğrenci katıldı.  
 
Kültür merkezi girişinde öğrencilerin meslek kuruluşlarının anlatıldığı standları gezerek onlardan yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
 
Açılış konuşmasını Bafra Kaymakamı Halis Arslan yaptı.
Açıklamalarda bulunan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Burada ki amaç, ilçemizde eğitim ve öğretim gören 11. Sınıf öğrencilerinin meslekleri, işin içinde bulunan alanda emek sarf eden, işinin erbabı kişilerden tanımalarını, teoriyle pratik arasındaki farklılıkları keşfedebilmelerini ve doğru hedefler belirleyerek, onların kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını ve öğrencilerin lise döneminde meslek seçimine yönelik yaşadıkları belirsizlik ve bundan kaynaklanan yoğun kaygı ve kararsızlık durumlarının giderilmesini sağlamaktır.
Kariyer günleri, iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilerimizin, iş dünyasını tanımalarını sağlar. Gerek özel sektör gerekse kamu sektöründeki kurumlar ile öğrenciler arasında bire bir iletişim ortamı oluştururken, katılan kurumlarda istihdama yerinde ulaşarak ihtiyaçları doğrultusunda uygun yönlendirme olanağını yakalamış olurlar. Öğrencileri başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemeleri ve bu doğrultuda harcayacakları çabayı bilinçli bir çalışma zemininde sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.
 
Akabinde konuşmacı olarak katılan misafirlere Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından Bafra’nın simgelerini oluşturan plaket ve katılım belgelerini takdim etti.
 
Konuşmaların hemen sonrasında katılımcılar ve öğrenciler arasında soru-cevap şeklinde devam etti.
 
İkinci Oturum ise 26.04.2016 Salı Günü Kültür Merkezinde Yapılacaktır.
Konuşmacı olarak; Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Cumhuriyet Başsavcı İbrahim Keskin, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Emekli Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, Psikolog Yasemin Hekim ve Mali Müşavir Zafer Bektaş katılacaklar.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER