Alaçam Demokrasi Nöbetine Mehter Damga Vurdu

Alaçamda demokrasi nöbetinin 13. gününde halk mehteran takımı ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Alaçam Demokrasi Nöbetine Mehter Damga Vurdu

 Cumhuriyet Meydanı’nda Bafra Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri, halka büyük coşku yaşattı. Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırmasının ardından ülke genelinde sürdürülen demokrasi nöbeti, Alaçam’da da aralıksız tutuluyor.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, Alaçan Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Cumhuriyet Savcısı Emre Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Şengül, Alaçam Devlet Hastanesi Başhekimi Radi Şen, Belediye meclis üyeleri, din görevlileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılarak demokrasi nöbetine destek verdiler.

 

Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Hadi Uyar, “15 Temmuz bir karabasandır. Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize, Cumhuriyetimize başkaldırıdır. Ama devletine, ülkesine bağlı, geleneklerine, göreneklerine, örf ve adetlerine, Cumhuriyetine, demokrasisine bağlı bu asil millet, tanklara ve toplara göğsünü siper ederek bugünkü özgür ve bağımsız günümüzü bizlere armağan etmiştir. Ülkemizin Dört bir tarafı, Bizler kol kola el ele, gönül gönüle, yürek yüreğe, tek yumruk tek vücut olursak bizleri güçlü kılar. Biz bağımsızlık için yedi düvele meydan okumuş ahvalin çocuklarıyız. Biz 600 yıllık Osmanlı’nın mirasçılarıyız. 100 yıllık Cumhuriyetin deneyimli vatan evlatlarıyız. Biz kimseye boyun eğmeyiz. Biz Türk ulusuyuz. Bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti ve milletin himayesi ilelebet bağımsızlığımızı yaşatacaktır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

 

Alaçam Din Görevlileri Derneği tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Demokrasi nöbeti sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.



Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER