Suat Kılıç; “Bugün Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım”

Samsun’daki meydanlarda ve ilçelerinde demokrasi nöbetinde binlerle buluşan 61. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, baba ocağı 19 Mayıs İlçesinde 15 Temmuz Millet Meydanında vatandaşlarla buluştu.

Suat Kılıç; “Bugün Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım”

 Bugün artık yeni şeyler söylemek lazım.

Hz. Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancazım, bugün artık yeni şeyler söylemek lazım” sözüyle konuşmaya başlayan 61.Hükümet’in Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuşmasında; “Geçmişe sünger çekme zamanı şimdi. Geriye dönük hesapları geçmişte bırakalım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın muhalefet liderleriyle darbeye karşı sağladığı uzlaşı ve işbirliği ortamını toplumun tüm katmanlarında yayalım. Darbeciler iç savaş çıkartmak istiyordu. Biz de hainlere inat geniş tabanlı bir toplumsal barış zemini yaratalım. Bu meydanlardaki çok sesliliği çok renkliliği koruyalım hatta çoğaltalım” ifadelerini kullandı.

 

Asker değil Terörist

Kılıç; “15 temmuz gecesi yaşananlara darbe girişimi diyemeyiz. Bunun adı terördür. Milletimizin Tankıyla, tüfeğiyle, uçağıyla, helikopteriyle bu terörist girişimi yapanlara asker deyip de askerimizi rencide edemeyiz. Bu darbe girişimine karışan asker değil teröristtir. Tarihinde ilk defa Türk ordusunun üniformasını taşıyan birileri büyük milletimizin silahlarıyla bu milletin bağrına saldırdı. Milletimiz tarihte böylesine derin, böylesine sinsi, böylesine planlı başka bir ihanete maruz kalmadı.

 

Eğer bugün bu meydanda konuşabiliyorsak, eğer bu meydanda tekbirler eşliğinde kuranlar eşliğinde ve milli iradenin bayramını kutlayabiliyorsak, bu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünü kırpmadan, yese ve ümitsizliğe kapılmadan, hiçbir korkuya kapılmadan, milletin şerefinden haysiyetinden özgürlüğünden ve sandığa yansıyan iradesinden daha önemli ne olabilir. Sorusunu sordu cevabını verdi ve milletimizi meydanlara davet etti. Bugün ayaktaysak bu zafer, bu eser, bu başarı sizindir.

 

Türk milleti Adnan Menderes’in hukunu koruyamadı ama Recep Tayyip Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ın hukunu korudu. İkinci bir emre kadar bu meydanlar boş kalmamalı. Cumhurbaşkanımızla, hükümetimizle, omuz omuza yürümeye, bu meydanları coşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

 

GEÇMİŞ GEÇMİŞTE KALDI

“Şu ilçede taş üstüne taş koyan kim varsa hiç kimsenin onun aleyhinde konuşmaya hakkı yok. Konuşacak olan adam taş üstüne taş koymuş olması gerekir” diyen 19 Mayıs Belediye BaşkanıOsman Topaloğlu; “Çok önemli bir mücadeleyi kazandık. Gün birlik günüdür. Artık eski Türkiye yok. Rehavete kapılıp eskiye dönük hesaplara girmeyin. Geçmişte hizmet etmiş olan büyüklerimize kötü sözler kullanmayınız. Bir belediye başkanı olarak ben hepinizi seviyorum. Ama sosyal medyada İki elin parmaklarını geçmeyen insanlar teknolojiyi kullanarak ilçemizdeki insanların motivasyonunu bozmaya çalışıyorlar. Bu değerler kolay yetişmiyor. Geçmiş geçmişte kaldı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER