Başkan Yılmaz: “Darbeye Kalkışanlar Bir Avuç Eşkıya”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 15. demokrasi gecesinde Havza ve Vezirköprü’de nöbet tutan vatandaşlarla bir araya gelerek FETÖ ve PKK’yı lanetledi.

Başkan Yılmaz: “Darbeye Kalkışanlar Bir Avuç Eşkıya”

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 15. demokrasi gecesinde Havza ve Vezirköprü’de nöbet tutan vatandaşlarla bir araya gelerek FETÖ ve PKK’yı lanetledi.

 

PKK DARBE GİRİŞİMİNDEN İSTİFADE EDİP KALLEŞCE SALDIRIYOR

Havza ve Vezirköprü İlçe meydanlarındaki demokrasi nöbetlerine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hakkari’de meydana gelen terör saldırısını kınayarak, “Hakkari’de Çukurca’da üzücü bir olay yaşadık. 5 şehidimiz var. Yaralılarımızın da olduğu biliniyor. Allah’ım nur içinde yatırsın şehitlerimizi. Allah şehit edenlerin belalarını versin. Bu ülke inşallah bu belaları savuşturacak. Hainler şimdi bulanık suda balık avlıyorlar. Ülkemizin karşılaştığı darbe girişiminden istifade edip kahpece bize vurmaya çalışıyorlar. Hepsinin sona ereceği günler yakındır” diyerek terörün her türlüsüne lanet okudu.

 

ÜLKEMİZİN GELİŞİMİNİ DURDURMAK İÇİN HESAP YAPTILAR

Havza ve Vezirköprü meydanlarında demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa seslenen Başkan Yılmaz, FETÖ’nün yaptığı darbe girişiminin Türkiye’nin hedeflerini engellemeye yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “15 Temmuz akşamı olan olay ‘Ne yaparız da Türkiye’yi durdururuz’ diyenlerin girişimidir. Ülkemizin hedeflerini durdurmak için hesaplar yaptılar. Onların bir hesabı varsa benim cumhurbaşkanımın da ifade ettiği gibi Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı vardır. Yavrularımız geleceğiyle ilgili beslediğimiz umutların, yaptığımız duaların Rabbim’in indinde ulaştığı bir nokta vardır. Bizi ihtilallerle karalayarak küçümseyen kötü niyetlilere meydanlarda tuttuğumuz demokrasi nöbetleriyle büyük bir gözdağı veriyoruz. Demokrasi nöbetleri son yıllarda dünyada gösterilmiş olan en güzel demokrasi tavrı ve davranışıdır. Allah sizden razı olsun“ dedi.

 

DARBE GİRİŞİMCİLERİ BİR AVUÇ EŞKİYA

Baaşkan Yılmaz TSK’nın içindeki FETÖ’cülerin bir avuç eşkıyadan ibaret olduğunu belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hepimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine haince sızıp o güzelim kıyafeti giyen bir avuç eşkıyanın yaptığı bir kalkışmaydı. İlk başta münferit bir olay sanmıştık ama öyle değilmiş. TSK’nın içine sızan bu hainlerin benim insanımın vergileriyle alınmış silahları, helikopterleri, tankları askeri üslerden kaldırıp halkımıza bomba atacak kadar gözü dönmüş. Bundan sonra hem ilahi adalet hem de anayasamızın kanunlara yansıttığı hukuk düzenimiz de onların hakkından gelecek.”

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER