Bafra Halkı; Demokrasiye Sahip Çıktı

Samsun’un Bafra ilçesinde çok sayıda vatandaş askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla AK Parti İlçe Teşkilatı önünde toplandı.

Bafra Halkı; Demokrasiye Sahip Çıktı

Samsun’un Bafra ilçesinde çok sayıda vatandaş askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla AK Parti İlçe Teşkilatı önünde toplandı.

 

Türkiye'nin başkenti ve İstanbul'da meydana gelen ve 'askeri kalkışma', ülke genelinde büyük infiale yol açtı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti il ve ilçe yönetimlerinden yapılan, 'Halkımızı meydanlara, havaalanlarına çağırıyoruz" çağrısı, etkisini gösterdi.

 

Bafra ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatının bulunduğu Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılırken, vatandaşlarla doldu taştı. Bafra'da halk, askeri kalkışmaya büyük tepki gösterdi. AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven burada toplanan vatandaşlara seslenerek; “Sokaklardayız, boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de yaptığı konuşmada; “Çok değerli hemşehrilerim, bu askeri kalkışma sabaha kalmadan sona erecek ve bu girişimde bulunanlar hâkim karşısına çıkacaktır. Darbeleri yaşamış bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki; En kötü demokrasi, en iyi darbeden daha değerlidir” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise; “Çok saygıdeğer vatandaşlarım. Müsterih olun, bu kalkışmaya girişenler en ağır şekilde hesabını verecek. Türkiye artık eski Türkiye değil, bunu 50 kere anlattık, ama anlamıyorlar. Sizler bu gece burada toplanarak bir kez daha göstermiş oldunuz ki; Bizler Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacağız, bu vatana sahip çıkacağız. Millet olarak birlikte olduğumuz müddetçe hiçbir güç bizi yıldıramayacaktır” diye konuştu.

 

Askeri kakışmanın ardından gelen sözde sokağa çıkma yasağı nedeniyle ekmek ve su bulamam korkusu yaşayan bazı vatandaşlar fırın ve açık bulunan market ve büfelere hücum etti ve aracı olanlar da benzin istasyonlarına akın ederek depolarını fullediler.


Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 16:22

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail yıldırım
ismail yıldırım - 8 yıl Önce

helal bafra...

SIRADAKİ HABER