Bafra İHH’dan Halep’e 1 Tır Un Yardımı Kampanyası

Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi.

Bafra İHH’dan Halep’e 1 Tır Un Yardımı Kampanyası

 Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi.

 

FIRINLAR KAPANMA NOKTASINA GELDİ

Suriye savaşının uzamasıyla ve insani krizin artmasıyla birlikte bölge temel ihtiyaç malzemesi ekmek üretimi yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı bölgedeki fırınlarda un stoklarının azalması tehlikeli boyutlara ulaştı. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında 2 milyona yakın ekmek günlük olarak üretilip dağıtılıyordu. Ancak un bağışların ve stoklarının azalması ile birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse daha önce Şam – Guta, Yermuk, Humus bölgelerinde olduğu gibi açlıktan ölümlerin olması ise kaçınılmaz olacak.

 

Suriye genelinde İHH tarafından desteklenen 46 fırının normal kapasite ile çalıştığı zaman aylık 2 bin 50 ton un ihtiyacı bulunuyor. Burada üretilen 2 milyona yakın ekmek ise 1 milyondan fazla sivile ulaştırılıyor.

 

BAFRA’DAN 1 TIR UN YARDIMI KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Altınova Gazetesini ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Bafra İHH Başkanı İlyas Altuntaş; “Bafra İHH olarak; Halep'te insan ölüyor. Artık insan ve insanlık ölmesin diye #halep'e gıda ve giyim kampanyası başlattık. Yardım Tırımız 14 Aralık 2016 tarihinde Bafra İHH önünden hareket edecektir. Halep’e yol aç un kampanyası için 499 çuval kaldı. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bafra İHH

Adres: İsmetpaşa Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, No: 47/A - BAFRA

İrtibat Telefon No: 0 (538) 603 98 04

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER