Bafra Tahıl Üreticileri Genel Kurulunu Yaptı

Samsun İli Bafra, Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs İlçeleri Tahıl Üreticileri Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Bafra Tahıl Üreticileri Genel Kurulunu Yaptı
Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısına Bafra Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Alaçam Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Güreş, Birlik  üyeleri ve çok sayıda üreticiler katıldı. 
Açılış Konuşmasının ardından Saygı duruşu istiklal marşının okunması ve kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Mustafa Uncu, Kâtip üyeliklerine Muhtalip Hacıoğlu ve Emin Özdemir seçilirken,Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Temsilcileri Muhammed Öztürk ve C. Cahit Üngüder gözlemci olarak katıldılar.
  
Samsun İli Bafra Alaçam, Yakakent ve Ondokuzmayıs  İlçeleri Tahıl Üreticileri Birliği  Başkanı Hasan Toker, Birlik olarak yaptıkları bazı çalışmalardan söz eden Toker, " Tahıl kurutma aletlerimiz çeltik sezonunda düşük ücretle hizmet vermek suretiyle, Bafra çeltiğinin randımanı ve fiyatı yükseltilerek, Diğer kurutmalar arasında fiyat dengesini sağlamaktadır. Tahıl üreticilerimizin çeşitli problemleri ilgili raporlar düzenlenerek, ilgili ve yetkili mercilere iletilmiştir.(çeltikte dekara 50tl  destek için tarım il müdürümüzle birlikte Trabzondaki toplantıya katılarak bizzat tarım bakanına sunulmuştur.
Bafra alaçam 19 mayıs ilçelerini kapsayan Lisanslı depoculuk la ilgili proje hazırlanıp bakanımıza bölgesel ortak akıl toplantılarının dördüncüsü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında Trabzon’da  gerçekleşen toplantıda görüşülerek teslim edilmiştir.
Birliğimizin çalışmaları ile İlki 2009 yılında 61 kişi ile yapılan iyi tarım uygulaması, 2016yılında   502 kişi ile devam etmektedir. İyi tarım uygulamasındaki bafradaki üyelerimizin ÇATAK Projesine girmeleri için çalışma yapılarak 2010 yılında önemli bir bölümünün girmesi sağlanmış olup,2016 yılında proje kapsamının genişletilmesiyle 49.212 dekar alanda üreticimiz faydalanacaktır. 
2016 yılı itibarı ile Alaçam ilçe mahalleleri habilli doyran soğukçam çatak projesinden faydalanmaktayken  2016 yılı proje genişletilmesiyle  gökçeboğaz karlı zeytin  göçkün, toplu,mahalleride çatak projesinde mevcuttur yakacık,fatih etyemez malallelerindeki üyelerimizide çatak projesine dahil edilmesi için gerekli yazılar ve işlemler yapılarak 9.763 dekar alanda alaçam ilçesinde çalışılacaktır. 19 mayıs ilçesi(yörükler)mahallesinde 1500 dekar alanda çatak projesinde çalışılacaktır. Birlik bünyemizde 3 adet tarım danışmanı ziraat mühendisimiz bulunmakta olup üreticilerimizin kontrollerini ve tarla ev yanı denetimlerini yapmaktadır" diye konuştu.


Çok sayıda üyenin  katıldığı genel kurulda  13 madde görüşülerek oylandı.  Genel kurul dilek ve temennilerle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER