Bafra Türk Eğitim-Sen’den Suriye Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci, İslam Dünyası’nın medeniyet tarihinin en acımasız saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

 Bafra Türk Eğitim-Sen’den Suriye Açıklaması

     Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci, Bugün tüm insanlık acı bir sınavdan geçmektedir. İslam dünyası, belki de medeniyet tarihinin en hoş görüsüz, en acımasız ve en alçakça saldırılarıyla karşı karşıyadır. Adına Arap Baharı denilen, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki ülkelerin sınırlarını yeniden belirlemek üzere bina edilen Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP)  mimarı olduğu vahşet Suriye'de çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir.2 yılı aşkın bir süredir en uzun sınır hattına  sahip olduğumuz komşumuz Suriye'deki kan, acı ve gözyaşı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Esad yönetimi ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalar hız kesmeden devam ederken en büyük acı ve kederi ne yazık ki yine masum Suriye halkı yaşamaktadır. Bugüne kadar binlerce masum insanın bir hiç uğruna evlerinden ve canlarından olduğu bu iç savaşta, önceki gün yaşanan kimyasal saldırı ise hem Suriye'yi hem de bölgeyi yeni ve dönüşü mümkün olmayan acıların yaşanacağı bir noktaya getirmiştir" dedi.

                     "İSLAM DÜNYASI ACIMASIZ BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYADIR"

       İlksan Samsun il Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci,"Hedefi ve amacı çok net olan, faturası ise Suriye halkına kesilen bu savaşta kullanılan Kimyasal silah saldırısında şu ana kadar ölü sayısı bin 300'ü aşmış, yaralı sayısı ise 4 bin civarına ulaşmıştır. Önceki gün ekranlarımızda gördüğümüz ve gözlerimizin önünden gitmeyen o masum çocukların cansız bedenleri yüreklerimizi dağlarken, bu güç ve iktidar kavgasını çıkaranları bir kez daha lanetledik. İkinci dünya savaşında Hiroşima'da, Irak'ta Halep'çe katliamında kullanılan ve acısı hala dindirilemeyen kimyasal saldırıların tekrarının birkaç gün önce Suriye'de yaşanması tüm insanlığı derinden yaralamıştır. Suriye'de insanlık ve hukuk çiğnenmiştir. Faili her kim olursa olsun sivillere yönelik böylesine vahşice ve barbarca bir  saldırının kabul edilmesi mümkün değildir. Nasıl bir savaşın içinde olduklarını bile bilmeyen masum kadın ve çocukların bu şekilde katledilmesine İslam dünyası, Uluslararası İnsan Hakları örgütleri ve kamuoyu sessiz kalmamalıdır. Suriye'de kullanılan ve binlerce insanın ölümüne neden olan kimyasal silahlar için Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve oluşturulacak olan bir heyet Suriye'de incelemelerde bulunarak eldeki diğer kimyasal silahları da tespit ederek gelecekte yaşanabilecek daha acı olayları şimdiden önlemelidir. Bu hain saldırılar bir an önce son bulmalı ve bu kirli savaş bir önce bitmelidir.Arap baharı adı altında emperyalist güçlerin hedef ve emellerine ulaşmak için müslümanı müslümana karşı savaştırdığı çok net olarak görülmektedir. Tüm Ortadoğu'yu ve İslam âlemini tehdit eden bu gelişmelere artık dur denilmeli ve Müslüman Dünyası kendi ve toprakları üzerinde oynanan oyunun farkına varmalıdır" diye konuştu.

                   "BİRLEŞMİŞ MİLLETLER OLAN BİTENİ İZLEMEKLE YETİNİYOR"

         Irak'ta, Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da ve  Suriye'de demokrasi adı altında atılan adımların tam bir vahşete dönüşmüş bölge halkları kendi içlerinde adeta düşmanlaştırılmış olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci," Emperyalistlerin bölgeye bugüne kadar taşıdıkları demokrasinin adı, "kan, vahşet, acı, zulüm ve gözyaşıdır. Sadece Ortadoğu'da değil, Dünya üzerinde müslümanların olduğu her yerde zulüm ve işkence iğrenç yüzünü göstermektedir. Doğu Türkistan'da Çin Devletinin Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı vahşet ve işkenceler, Kerkük'te, Tuzhurmatu'da, Erbil'de, Süleymaniye'de her gün patlayan ve binlerce insanın ölümüne neden olan bombalar  bu korkunç saldırıların sadece birkaç tanesidir. Bu bağlamda, İslam Dünyasının üzerinde oynanan bu oyunun farkına varılmasının altını  bir kez daha çiziyor, komşumuz Suriye'de artarak devam eden ve kimyasal silah kullanarak insanlık suçunu aşan bu saldırıyı kınıyor, hayatlarını kaybeden tüm din kardeşlerimize, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri, yakınları ve yüreği o masum insanlarla çarpan tüm İslam âlemine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

                        " MÜSLÜMAN KANI SUDAN UCUZ GÖRÜLMEKTEDİR"

         Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekci, Batı dünyası şer ittifakı oluşturarak,  bütün imkân ve gücüyle dört bir yandan İslam dünyasına saldırdığını söyledi.

          Akekmekci, Aylardır hatta yıllardır gözaltında kaybolan gazetecilerimizi dahi bulmaktan aciz bu örgüt de olaylara Batı ideolojisi ve Batı gözlüğüyle bakmaktadır. Bugün Mısır'da, Suriye'de, Kuzey Irak'ta Müslümanın müslümana kıydırtılması, Müslümanların birbirini katletmediği bölgelerde ise, farklı inanç ve idareler tarafından Müslüman kıyımı yapılması, Batının çirkin yüzünü göstermektedir. Açıkça görülmektedir ki; Batı dünyası şer ittifakı oluşturmuş, bütün imkân ve gücüyle dört bir yandan İslam'a saldırmaktadır. Batı ve emperyalist ülkeler tarafından, Müslüman kanı sudan ucuz görülmektedir. Onların insan haklarından anladığı, Batı'nın, küresel güçlerin ortak menfaatleridir. Birleşmiş Milletler üyelerinin vicdanlarının sızlaması için daha kaç Müslüman'ın kanı akmalı, kaç çocuk zehirli gazlarla boğulmalı, kaç kadına tecavüz edilmeli, kaç genç parçalanmalı, kaç ülke iç karışıklığa sürüklenmelidir?" şeklinde konuştu.

                                                                                                                                      NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER