BAFRA’DA MISIR VE SURİYE MİTİNGİ

Bafra ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından, Mısır ve Suriye'de yaşananları protesto etmek için Bafra Kent Meydanında, ‘zalime lanet, mazluma dua mitingi’ düzenlendi.

BAFRA’DA MISIR VE SURİYE MİTİNGİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün ve Samsun Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu'nun da katıldığı Kent meydanındaki mitingde, döviz ve flamalar taşıyan vatandaşlar, "Rabia" işareti yapıp slogan attı.

     Dünyanın gözü önünde binlerce insanı öldüren darbeci Mısır yönetimi, Suriye Baas Rejimi ve eli kanlı katil Esed başta olmak üzere, katliama destek veren İsrail, ABD ve suskun İslam ülke yöneticilerini lanetleyen protestocular, katliamlarda hayatını kaybeden şehitler için de dua etti.

                     ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DUA EDİLDİ

     Mısır, Suriye, Irak, Filistin, Doğu Türkistan ve İslam coğrafyalarında düzenlenen hain saldırılara, Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi "zalime lanet, mazluma dua' mitingi Bafra Kent Meydanında düzenlendi.

     Miting de Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar kınandı. Bafra Kent meydanında toplanan Bafra halkı sloganlar atarak ve afişlerle mazlumların yanında olduğunu gösterdi. Bafra'da, grup Dolunay adına Mehmet Yazgın ilahiler seslendirdi. "Zalime lanet, mazluma dua mitingi" Bafra Çarşı Camii imam hatibi Abdullah Aslan'ın, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Bafra'da yüzlerce vatandaş, Mısır ve Suriye'deki katliamı protesto etti. ‘Zalime lanet, mazluma dua mitinginin öne çıkan ortak sembolü ise, Rabia işareti oldu.Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki  darbe karşıtlarına yaptığı ve 3 bin 533 kişinin ölmesine, 11 bin 520 kişinin yaralanmasına neden olan müdahalesi protesto edildi.

       Diyanet İşleri Başkanlığı Âşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak," Kardeşlerim orası Taksim değil, orası gezi parkı değil, o anneler bizim annelerimizdir. Dünya sağır, dünya çöl, Allahın inayetiyle yeniden Yavuzlar, yeniden Abdulhamitler gelecek. Bunun hesabını soracaklar, kardeşlerim bu dava, Hasan El Benna'nın, Seyyit Kutup'un, Esma kardeşimin davası değil, sadece onun davası değil, bu dava hepimizin davasıdır. Yüz yıl önce Çanakkale'ye, siz Türk'sünüz diye gelmedi dünya'nın haydutları, müslümandınız diye geldiler. Sisi'de Arap, Esma kardeşimde Arap, Esma'yı müslüman diye şehit ettiler. Kimyasal silahları onlar müslümandır diye attılar. Çanakkale'ye de siz, müslümandınız diye geldiler. İmanı boğacaklar, İslamı boğacaklardı. Yapamadılar, yapamayacaklar Allah'ın izniyle, kardeşlerim Mısır sokaklarında dolaştılar, ev ev, kapı kapı, Musa'yı aradılar ama Allah Musa'yı Firavunun sarayında büyüttü. Şimdi Mısır sokaklarında tanklar var. Mısır'da binaların üstünde katiller var, keskin nişancılar var. Kollarında hac işaretliler var, ellerindeki silahlarla şehit ediyorlar" dedi.  

          Âşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak, " Mısırlı kardeşlerimi her Cuma'dan sonra arıyorum. Geçen Cuma şahadet Cuma'sıydı. Dedim ki; durum nasıl, bu kadar şehit var. Dediler ki; hocam camiden çıkarken kardeşlerimiz dua ediyorlar. Allah'ın Resulü (s.a.v.)'in yolunda gidişinde, ashabın yaptığı dualar gibi yalvarıyorlar. Mısır'ın Camileri her gün sokaklara akıyor. Hasan El Benna diyor ki; biz Osmanlının bıraktığı sancağı taşımaya talibiz. Yani diyoruz ki; bütün dünya'ya aramıza emperyalizmin koyduğu bütün sınırlar yalan, bütün sınırlar bir gün gelecek kalkacak" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından miting dua ile sona erdi.

                                                                                                                                     NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER