SAMSUN DOB; BAFRA ŞEVKET AŞCI TURİZM FAKÜLTESİNDE KONSER VERDİ

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Fakültesi Konferans salonunda özel bir konser verdi.

SAMSUN DOB; BAFRA ŞEVKET AŞCI TURİZM FAKÜLTESİNDE KONSER VERDİ
Düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Halis ArslanBafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, öğretim üyeleri ve öğrenciler ayrıca davetliler katıldı.

 

Bertan Rona’nın anlatıcılık rolü üstlendiği programda, piyanist Özgün Coşkuner’in eşliğinde solistler Soprano Sermin Dikmen Töre, Alto Beste Berk, Bas Murat Göçken ve Tenor Gürkan Sezgin ünlü operalardan aryalar ve halk ezgileri seslendirdiler.

 

Programda G. Bizet’nin Carmen operasından “Habanera”, Mozart’ın Don Giovanni operasından “Notte e Giorno Faticar” isimli aryaların yanı sıra, Azeri halk ezgisi “Yalnızam”, Selman Ada’nın Ali Baba ve 40 Haramiler operasından “Nurcihan’ın Ninnisi” ve konser bitiminde solistlerin toplu halde söyledikleri Vezüv Dağı’na yapılan fünikülerin açılışı için Luigi Denza tarafından bestelenen ünlü Napoliten şarkı “ Funiculi, Funicula”, ön plana çıkarken; Bertan Rona’nın esprili anlatımı ve interaktif sunumu gösteriyi zenginleştiren unsurlardandı.

 

Sanatçıların sahne performansları izleyicilerden büyük beğeni alırken, konser bitiminde tüm salon tarafından ayakta alkışlandı. Konser sonrası sanatçılar, Bafra Kaymakamı Sayın Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin tarafından tek tek tebrik edilirken, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın makamında kabul ettiği sanatçılara bir teşekkür ifadesi olarak bir buket çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER