Eczanelerin Yeni Nöbet Programı Değişti

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın’dan Eczanelerin Yeni Nöbet Programı Açıklaması

Eczanelerin Yeni Nöbet Programı Değişti

 Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın’ın yazılı açıklamasına göre Eczanelerin Yeni Nöbet Programı ve değişiklik nedeni şu şekildedir.

 

Samsun Eczacı Odası ve Bafra Eczacı Oda Temsilciliği tarafından Samsun ilçelerinde yapılan Eczane tabanlı anketler neticesinde, Yaz ve Kış aylarında açılış ve kapanış saatlerinin değişmesinin karışıklığa sebebiyet verdiği, Cumartesi günleri 14.00 'dan sonra Ek Mesai muayeneleri olmadığı için eczanelere başvurunun olmadığı, fakat eczanelere fazla mesaiden doğan iş güvenliği yasalarında geçen fazla çalışma süresinden sayıldığı, bu düzenlemelerin Ankara başta olmak üzere Samsun'da uygulanmaya başladığı görülmektedir.

 

Samsun Eczacı Odası ve Bafra Eczacı Oda Temsilciliği ile yapılan görüşmelerde, eczaneler tarafından yapılan istek ve anketler doğrultusunda, İş Sağlığı ve Güvenliği yasalarına uygun olarak çalışma saatlerinin yeniden belirlenmesi kararı alınmıştır. 

 

12/04/2014 tarih ve 28970 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 35. Maddesinde; “Eczacı odası veya temsilcisi tarafından eczanelerin bulundukları yerlerin özellikleri ve mevcut eczane kapasitesi göz önüne alınarak eczane çalışma saatleri, nöbet tutulup tutulmayacağı, nöbet tutulacak ise nöbet tutulacak günler ve çalışma saatleri ile kaç adet eczanenin nöbetçi kalacağı belirlenir ve bir nöbet listesi hazırlanır. Bu listeler, hizmette aksaklık yaratmayacak şekilde zamanında İlçe ve İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilir. İlçe ve İl Sağlık Müdürlüğünün kabul ve onayı ile uygulamaya konulur.”  hükmü  doğrultusunda ve Bafra Kaymakamlığı tarafında alınan Olur'a istinaden;

 

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün 27/04/2016 tarih ve 549 sayılı yazısı gereği; Bafra'da hizmet vermekte olan 46 eczanenin, ( Çetinkaya Eczanesi mesafe olarak nöbete katılamadığı için hariç tutularak )

 

Hafta İçi,  Açılış Saati: 08.30,  Kapanış Saati: 18.00 ( Yaz – Kış )

 

Hafta Sonu, Cumartesi Açılış Saati: 08.30 Kapanış Saati: 14.00 (Yaz – Kış) olarak  07.05.2016 tarihi itibari  ile değiştirilmesi uygun görülmüştür.   

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER