banner223

BAŞKAN ŞAHİN’İN KÜLTÜR VE SANATA KATKILARI DEVAM EDİYOR

Kısa adı KÜSADER olan Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği tarafından 14 Şubat Dünya Öykü Günü kapsamında Bafra Belediyesi ve Bafra Kaymakamlığı’nın destekleriyle edebiyat şöleni, yazar şair kitap ve okur buluşması gerçekleştirildi.

BAŞKAN ŞAHİN’İN KÜLTÜR VE SANATA KATKILARI DEVAM EDİYOR

İlk etkinlik gündüz Çelik AVM’de, ikinci etkinlik ise Çanakkale öyküleri ödül gecesi olarak Bafra Öğretmenevi’nde yapıldı.

 

Düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan,  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,  Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi ve Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu,  KÜSADER üyeleri ve ilçemize şehir dışından gelen yazar ve şairler katıldı. Gecede şairler ve öykü yazarları eserlerini dinleyicilerle paylaştılar.

 

Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği (KÜSADER) başkanı Gülseren Akdaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e ve Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Meral Kutlug İlsever ‘’Çanakkale Büyüsü‘’ öyküsü ile birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülünü Bafra Kaymakamı Halis Arslan takdim etti. İkinci olan Güner Arslan’a ikincilik ödülünü ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin verdi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuşmasında şunları söyledi: “Şehrimize Samsundan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden etkinlik için gelen yazar ve şair arkadaşlarımızı belediyemizde misafir ederek kendileriyle tanıştık. İlçemizi anlattık ve sohbet ettik. Şehrimize gelerek bizleri çok memnun ettiler. Edebiyat olmazsa sanki hayatın bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Bizler bugün olduğu gibi her zaman sanata gönül veren dostlarımızın yanında olacağız. Bunu ilçemiz ve insanımız için önemli buluyorum. Türk kültür hayatına bu şekilde katkı sağladığı için KÜSADER’E ve sanatçılarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin artmasını diliyorum.

 

Başkan Şahin gecenin anlam ve önemine uygun olarak bir dörtlük okuyarak sözlerine şiirle son verdi:

 

Zafer ülkü kaynağının bir çeşmesidir.

Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir.

Gönülleri birleşenler selam sizlere

Uzaklarda dertleşenler selam sizlere.



Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER