“DESTEKLERİMİZ VATANDAŞLARIMIZA YANSIYACAKTIR”

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile iki yıldır yürütülen “Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” adlı projeyle ilgili basın toplantısı yapıldı.

“DESTEKLERİMİZ VATANDAŞLARIMIZA YANSIYACAKTIR”

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile iki yıldır yürütülen “Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” adlı projeyle ilgili basın toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne verdikleri destek ve katkıların toplumun bilinçlendirilmesi adına vatandaşlara olumlu yansıyacağını söyledi.
Amisos Restourant’ta Samsun Valisi Ibrahim Şahin başkanlığında yapılan bilgilendirme ve basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Coşkun Öncel, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özüdoğru, Kamil Güler ve Dr. Şevki Gülay ile proje ekibi ve gazeteciler katıldı.
2 yıldır tüm ilçelerdeki toplumsal farkındalığın başlayacağı yer olan 285 ortaokulun 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileriyle devam eden proje, öğrencilerin sağlıklı yaşam davranışlarını alışkanlık haline getirmeleri, ailelerine bu konuda örnek olmaları, aileleri ve yakınlarını kanser taramalarına yönlendirmelerini hedefliyor. 74 bin öğrenciyi kapsayan projede tüm okulların ve tüm öğrencilerin projeden haberdar olması amaçlanıyor.
Proje kapsamında düzenlenen yarışmaya 5. ve 6. sınıflar görsel tasarımlarla, 7. ve 8. sınıflar sloganlarla ve tüm ortaokul öğrencileri de yönlendirme kategorisiyle katılabiliyor. Yarışmada tüm öğrencilere proje sunumunun anlatılması ve yönlendirme kartlarının her eve girmesi projenin amacına ulaşması bakımından büyük önem taşıyor. 7 ilçede 10 ayrı toplantıda ortaokulların Türkçe ve görsel sanatlar öğretmenleri ile idarecilerine, Toplum Sağlığı Merkezleri ve KETEM proje ekiplerine proje süreciyle ilgili okul eğitimleri devam ediyor.
20 Mart 2017 tarihine kadar sürecek olan projeye ocak ayı itibariyle 16 ilçede, 96 okul katıldı.
Projeye katılarak tarama merkezlerine yönlendirme yapan öğrenci sayısı 296, yönlendirilen kişi sayısı ise 811. Çocukların yönlendirdiği kanser taramalarına katılmış kişilerden 10 kişinin HPV-DNA ve 3 kişinin GGK olduğu belirlendi. 12 kişinin mamografi sonucunun şüpheli bulunduğu tespit edildi. 2 kişinin de meme kanseri olduğu tespit edildi.
Toplantını sonunda değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün çok önemli bir projeye imza attığını belirterek, destek ve katkı vermekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Çalışmalarından dolayı Halk Sağlığı ekibine teşekkür eden Soğuk, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz de her konuda olduğu gibi halk sağılığı müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmalarına da destek veriyoruz. İnşallah çalışmalarınıza verdiğimiz katkıların vatandaşlarımıza olumlu yansıyacağını düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.
 









Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 16:31

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER