ALAÇAM’DA VE BAFRA’DA MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI HÜSEYİN EDİS RÜZGÂRI ESTİ

MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Edis, Samsun’un Alaçam ve Bafra ilçelerinde partililerle bir araya geldi.

ALAÇAM’DA VE BAFRA’DA MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI HÜSEYİN EDİS RÜZGÂRI ESTİ

        İlk olarak MHP Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır ve yönetimini ziyaret eden MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Edis, burada yaptığı istişare toplantısından sonra Alaçam Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneğini ziyaret ederek sohbet etti.

         Alaçam ilçesinde bir dizi ziyaretten sonra MHP Bafra İlçe Başkanlığına geldi. Burada MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Yönetimi ve kalabalık partililer tarafından karşılanan MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Edis kendisine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti.

          MHP Bafra İlçe Başkanlığında yapılan ziyarette ilk olarak MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

           MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Edis ise yaptığı konuşmada,’’ Samsun’umuzun ve Bafra’mızın var olan siyasi sahipsizliğine son vermek, bölgemizin temel sorunlarını TBMM’ye taşımak ve bunlara çözüm yolları bulabilmek amacıyla 25. Dönem Milletvekili aday adayı olarak yola çıkmış bulunuyorum. Öncelikle hepinizi yürekten selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor ve düzenlediğimiz basın toplantımıza hoş geldiniz diyorum. Hepinizin yakından bildiği ve gördüğü gibi, Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Ülkemizin temel sorunlarına bakıldığında; en başta işsizlik gelmekte, üniversiteli genç işsiz oranı %20’yi geçmektedir. Emeklilerin almakta oldukları ücret yarı yarıya azalmıştır. Terörist başı önder konumuna getirilmiş, PKK siyasi parti olarak görülmeye başlanmıştır. Ülkenin bölünmesine göz yumulmaktadır. Yolsuzluk ve rüşvet alenileşmiş bunları yapan bakanlar yargılanmaktan kurtarılmıştır. Yoksulluk artmış, toplumun yarısı el açar hale getirilmiştir. Tarımsal destek üretime yönlendirilememiştir. AVM’ler esnafı yok etme noktasına getirmiştir. Adalete olan güven yok olmuştur. Demokrasiden tek adam yönetimine geçilmeye çalışılmaktadır. Komşularımızla sıfır sorun politikasından sorunlu olmadığımız komşumuz kalmamıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa toprak kaybedilmiş, Ege’de adalar Yunanistan’a terk edilmiştir. İş güvenliği kalmamıştır. Ekonomik durgunluk artmış, dış borç stoku 500 milyar dolara yaklaşmış, Merkez Bankası döviz rezervleri hızla erimeye başlamıştır. Tüketici güven endeksi hızla düşmeye başlamıştır. Genel sorunların yanında özelde Bafra’nın sorunlarına baktığımız zaman; Çarpık kentleşmeye bağlı olarak trafik ve park sorunu,Devlet yardımlarından hak ettiği payı alamaması ve bu nedenle yatırımların yetersizliği,verimli topraklarımızın yapılaşmaya açılması nedeniyle yok olması,Tarihi yapıların korunamaması,İçme suyu ihtiyacının giderilememesi,Tarıma dayalı sanayinin geliştirilememesi,Demiryolu taşımacılığının yapılamaması,Ana yol ışıklandırmasının yapılmaması,Kızılırmak Üniversitesinin kurulamaması, Siyasi sahipsizliğinin varlığını sürdürmesi,Tarihi zenginliklerinin ve Kuş cennetinin yeterince tanıtılamaması,Köylerdeki alt yapıların yetersizliği,Deniz dolgu uygulaması nedeniyle ovadaki denize yakın yerlerin deniz suyuyla yok olması,

Barajların başta su sporları olmak üzere değerlendirilememesi, Balıkçı barınaklarının yetersizliği, Alternatif ürün geliştirilmesi ve organik tarımda gelişmenin yetersizliği, Doğal ürün pazarından yeterli pay alınamaması, Gençlerin alkol ve madde bağımlılığından kurtaracak politikaların geliştirilememesi, En başta gelen sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Hâkimlik teminatına sahip aktif bir görev olan Sayıştay Uzman Denetçiliği kadrosunu bırakarak Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçelinin dediği gibi, “Bu seçimin kazası yoktur.” Gerçeğinden hareket ederek elimizi ve bedenimizi taşın altına koyarak bu seçimde MHP saflarında yer almak amacıyla yola çıkmış bulunuyorum. 30 yıldır devletin hem yönetim hem de denetim tarafında çalışmış ve bu zamanın önemli bölümünü TBMM adına denetim yaparak geçirmiş biri olarak elde ettiğim birikimlerle Samsun’un ve Ülkemizin sorunlarına çözüm bulabilmek için Samsun’dan MHP milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Allah’ın izni sizlerin de desteği ile milletvekili seçilmem halinde hem Ülkemizin hem de bölgemizin sorunlarını ve bunların çözüm yollarını bilen biri olarak TBMM’de bu hususları dile getirecek ve bölgenin siyasi sahipsizliğine son verecek çalışmaları yapmak en başta gelen görevim olacaktır. Sözlerime son verirken siz değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunar, Allah’ın yar ve yardımcımız olmasını dilerim. ‘Ne mutlu Türküm diyene!’” dedi.
                            NAMIK AZGIN  





 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER