SAMSUN GÜNLERİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) organizasyonu ile İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘8.Geleneksel Samsun Günleri’nin açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

SAMSUN GÜNLERİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

 ‘8.GELENEKSEL SAMSUN GÜNLERİ’ İSTANBUL EYÜP FESHANE’DE İLGİ GÖRDÜ  

           Bu sene 8’incisi düzenlenen Samsun Feshane Tanıtım Günleri Eyüp Sultandan başlayan kortej ve keşkek ikramı ile başladı. Samsun’un tüm belediyelerinin de katıldığı fuar renkli görüntülere sahne oldu. 

      Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından İstanbul Feshane'de bu yıl sekizincisi düzenlenen 'Samsun Tanıtım Günleri Fuarı'nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

      Fuarın açılışı öncesi Eyüp Sultan Camii’nde Cuma Namazı kılındı. Cuma Namazı'ndan sonra Eyüp Sultan Hazretleri Camii avlusunda 5 bin kişilik keşkek halka dağıtıldı. Mehteran eşliğinde çalınan milli marşlarla Eyüp-Feshane’ye gelen Samsunlular, İstanbul'a damgasını vurdu.

        Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından organize edilen ve Samsun'daki tüm belediyelerin katıldığı fuarda, Samsun'un keşkeği, dünyaca ünlü Bafra pidesi ve lokumu ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.               

                         İSTANBUL’DA SAMSUN RÜZGARI

       SAMKON’un organizasyonu ile İstanbul Feshanede düzenlenen ‘8.Geleneksel Samsun Günleri’ Fuar’ının açılışı ilgi gördü. Mehteran eşliğinde çalınan marşlarla Eyüp Feshane’ye gelen Samsunlular, İstanbul’a damgasını vurdu.

       Törene, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun ve İstanbul İlçelerinin Kaymakam ve belediye başkanları, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Kaya Aşcı, SAMKON Karadeniz Bölge Başkanı Savaş Hakkı Aydın, üst düzey bürokratlar, daire amirleri, Siyasi Parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Samsunlu işadamları, Mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Samsun Milletvekili aday adayları ve çok sayıda davetli vatandaş katıldı.

  “BİR OLDUKCA, BİRLİK OLDUKÇA, SAMSUN’UN SESİ İSTANBUL’DA DAHA FAZLA ÇIKACAK”
        Açılışta konuşma yapan eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "8.Geleneksel Samsun günleri öncesinde Eyüp Sultan Hazretlerinin himayesi ve bereketi altında, Eyüp Sultan Camii Avlusunda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Samsun’umuzun mülki amirleri, belediye başkanları, siyasileri ve İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizle birlikte Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi huzurunda, İstanbul’un renkleri ve güzellikleri ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Keşkek kazanına emeği olanlardan Allah razı olsun. Kazandaki daneler âdetince bereket üzerinize olsun. İnşallah ümidimle temenni ediyorum ki; bu kazanın bereketi buradan dalga dalga sevgimizi de saygıyla taşıyarak, Türkiye’nin dört bir yanına yayılacaktır. Bu çalışmalara emeği geçenlere ve keşkek yiyenlere de teşekkür ediyorum. Bugün bir kez daha Feshanede Samsun coşkusunu hissetmekteyiz. Feshane'de Samsun Tanıtım Günleri'nin sekizincisi geride kaldı. Ve Feshane Samsun Günleri geleneksel bir nitelik kazandı. Samsun'un kokusu ve sevgisi burada. İstanbul'daki Samsunluların birliğinin daim olmasını diliyorum. Bu yolda çok emek verdik. Biz birlik oldukça Samsun'un sesi İstanbul'da daha çok çıkacak" dedi.

             “SAMSUN’UN GÜCÜ İSTANBUL’DA SAÇTI, SAMSUN’A DA ULAŞTI”
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Kaya Aşçı ise, "Feshanede Samsun’umuzun tarihi yapısını, turizmini, yöresel örf ve adetleri kısacası Samsun’a dair her şey tanıtılacaktır. Feshanede akraba olup da İstanbul’un metropol’inde, trafikten, yoğunluktan, yağmurdan birbirini göremeyen akrabalar var. Bu akrabalar telefonla, mesajla birbirlerine ulaşacaklar. Feshanede çok güzel dostluklar olacak, bu dostluklardan sonrada yazın programlar yapacaklar. Nere de Samsun’da Herkes ilçelerde büyük çınarın altında buluşacaklar. Onun için sadece İstanbul’da değil, güzellikleri gör üşmek ve güzel Samsun’umuzun ilçelerini ziyaret edebilmek söylemlerimizle beraberiz biz, birliktelik, beraberlik çalışmasını biz İstanbul’da denedik. Bizim Gençlerimizde yaz tutkuları var. Bizim memleketimiz Samsun’un her tarafı Marmaris, Bodrum’dur. Ağaç istersen Ulu ağaçlı, Deniz İstersen Karadeniz, Baraj istersen Altınkaya barajı kısacası Samsun’umuzun her tarafında doğal güzellikler var. Biz, bu seneki çalışmamızı aylar öncesi başlattık. Her çalışmanın bir bereketi var. Bu çalışmalar bazı dostlukları ve samimiyeti geliştiriyor.    

İstanbul'da kayıtlı 420 bin Samsunlu yaşıyor. Birlik ve beraberlik için 8 yıldır, Samsun tanıtım günlerinde bir araya geliyoruz. Bu sene de Feshane Samsun Tanıtım Günleri' 3 gün 3 gece güzel bir şölen gerçekleşecek" diye konuştu.

                                           200 STANT
         Her yıl geleneksel yapılan ve bu sekizincisi düzenlenen fuarda, Samsun Büyükşehir Belediyesi, SAMKON, Bafra Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Atakum Belediyesi, Kavak Belediyesi, Çarşamba Belediyesi, Salıpazarı Belediyesi, 19 Mayıs Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi, Havza Belediyesi, Alaçam Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi, SAYSİAD(Samsunlu Yöneticiler Sanayiciler ve İşadamları Derneği),Bafra Kaymaklı Lokum evi, Samsunspor, Terme Belediyesi’nin, Ladik Belediyesinin, Bafra Çetinkaya Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Tekkeköy Belediyesinin,  Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Derneği, Asarcık Belediyesi, Zalpa Kaymaklı Lokum evinin de aralarında bulunduğu toplam 200 stant kuruldu.

             NAMIK AZGIN

 

           

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER