CUMHURBAŞKANI ADAYI İHSANOĞLU’NA DESTEK İSTEDİLER

Bafra’da, MHP, CHP, DP, BBP, BTP ve DSP Siyasi parti başkanları ve üyeleri, sivil toplum örgütleri, Bafra Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istediler.

CUMHURBAŞKANI ADAYI İHSANOĞLU’NA DESTEK İSTEDİLER

    Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşma yapan  MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, "Hep birlikte Ramazan Bayramını idrak ettik. Bu günde mübarek Cuma günü, geçmiş Ramazan Bayramınız tekrardan kutlu olsun. Birlik ve beraberliğimizin bayram tadında olması en büyük dileğimizdir. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçmekteyiz. 10 Ağustos 2014 tarihinde, Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Bekleyenlerimiz var. Türkiye'de ki; vatandaşlarımız, Kerkük ve Musul'daki Türkmenler İsrail'in zulmü altındaki Gazze'liler,  Filistinliler, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız, Dünyanın dört bir yanındaki dindaşlarımız, Türk-İslam âlemi Müslüman Türk Milletini bekliyor.10 Ağustos 2014 tarihli Cumhurbaşkanlığı seçimimize sadece Türkiye Cumhuriyeti seçimleri olarak bakılmamalı. Bir tarafta kendi vatandaşları ve komşu devletler ile kavgalı, dünyadan kopuk bir Türkiye mi istiyoruz? Diğer tarafta kökleri tarihte olan Türk-İslam coğrafyasına önder bir Türkiye mi istiyoruz? Bizler, 10 Ağustos 2014 tarihli Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 57 İslamİşbirliği Teşkilatı (İİT)Genel Sekreterliğini yapmış olan Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hep birlikte destekliyoruz. Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Filistin Davasında Filistinlilerin ‘Devlet Nişanı' verdiği ilk ve tek kişidir. Diğer adaylardan Recep Tayyip Erdoğan ise, 2004 yılında, sadece Yahudiler ve İsrail devletine hizmet edenlere verilen, Yahudi'den ‘Üstün cesaret ödülü' alan kişidir. Milletiyle barışık, dünyada saygın bir Türkiye hepimizin özlemidir. Biz ve onlar, yerine hep birlikteyiz diyoruz. Türkiye'yi ve dünya'yı kucaklayan Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istiyoruz.7 Ağustos 2014 Perşembe günü Cumhurbaşkanı adayımız Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Atatürk'ümüzün şehri Samsun'da olacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Gelin hep birlikte sevgiyi, saygıyı, dirliği, birliği ekmek için Türkiye'mizin huzurlu ve mutlu yarınları için Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek olalım" dedi.

     CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay ise, "Bugün burada, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet sonsuza kadar var olması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizi gelecek kuşaklara taşıyacak, çok değerli hocamız Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için birlikte hep beraber yürüyoruz. Bu uğurda 10 Ağustos 'da, inşallah zafer cumhuriyetin olacak, inşallah zafer Türkiye Cumhuriyetinin bekasının geleceği olacaktır. Hepinizesaygılar ve sevgiler sunuyorum" diye konuştu.

    PARTİLİLER, EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA SEÇİM KAMPANYASINA DESTEK İÇİN BANKA HESABINA PARA YATIRDILAR

     Konuşmalardan sonra Cumhuriyet Meydanında toplanan gurup, toplu halde Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Bafra Şubesine giderek, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek olmak için bağış kampanyasına katılıp, makbuzlarını aldılar.

                                         NAMIK AZGIN    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER