banner221

BENGÜ YAYLA ŞENLİĞİNDE YOL TARTIŞMASI

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Bengü gurup yolunun 8 kilometrelik bölümünün asfaltlanmasını isteyen Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin eski başkanlarından Mehmet Aktürk’e,"Köy yollarının birçoğu asfaltlandı.Yollar yapılıyor, bozuluyor.Yapılmadı diyenin gözüne, dizine durur"dedi.

BENGÜ YAYLA ŞENLİĞİNDE YOL TARTIŞMASI

        Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 22. Yayla Karakucak Güreş Şenliğinde, eski Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin eski başkanlarından Mehmet Aktürk arasında ‘Yol' tartışması yaşandı.

       Şenlik Çadırında vatandaşlarla sohbet eden eski Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ı karşılamada gören Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin eski başkanlarından Mehmet Aktürk,8 kilometrelik yolun asfaltlanmasını istedi.   

      Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Partinin iktidara gelmesinin ardından Köylerin çoğunun yollarının asfaltlandığını belirterek, "Kalan Köy yolları için artık bizden değil belediye başkanlarımızdan talepte bulunacaksınız, çünkü sistem değişti. Köy yollarının asfaltlanmasını artık Büyükşehir Belediyesi yapacak, dolayısıyla bizden değil belediye başkanlarından isteyeceksiniz. Bunu muhtarlarımız gayet iyi biliyor" dedi.

      Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin eski başkanlarından Mehmet Aktürk'ün "sistem değişmeden önce de istiyorduk, yollarımız yapılmadı" sözlerine de cevap veren Kılıç, "Olur mu öyle şey, yolların hepsi yapıldı. Asfalt bu yapılıyor, bozuluyor. Yapılmadı dersen, adamın gözüne, dizine durur. Görmüyor musun şu yolları, bizden başka köy yollarında çalışan olmadı. Köylü için bizden başka çalışan olmadı" ifadesini kullandı.   

       Milletvekili Kılıç'ın açıklamasından ikna olmayan Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin eski başkanlarından Mehmet Aktürk'ün "8 kilometrelik yolu yapamadınız. Hala anamın zamanından kalan yollarda yürüyoruz" sözlerine sinirlenen Kılıç şunları söyledi:

       "Senin aklın hala orada kalmış. Sen siyaset yapıyorsun. Ben senin buraya kiminle de geldiğini gördüm. Siz, biz gelene kadar ne bakan gördünüz, ne milletvekili gördünüz. Biz gelene kadar köylüyü böyle kucaklayan bir tane adam görmediniz. Sizin zamanında açtı, aç."   

         Kılıç'ın sözlerine Aktürk, "Biz bakanda gördük, milletvekili de, eskiden daha iyiydi. İnsanlar açtı da, siz mi doyurdunuz? " diyerek tepki gösterdi.

           Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise, Aktürk'ün sözlerine,"Senin zamanında insanlar açtı, aç, insanlar ilaçsızlıktan ölüyordu, ameliyat olamıyorlardı. Hastanelerin kapısından dışarı atıldığı günleri hatırla, hastanenin kapısından içeri sokmuyorlardı seni, köylerimizdeki okullarda okuyan çocukların ders kitaplarına varana kadar poşetleriyle birlikte verdik" cevabını verdi.

           Tartışmanın ardından Kılıç çadırdan ayrılarak, tören alanına geçti.

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER