banner223

MEB'e İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Teşekkürü

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Tekkeköy İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerini, MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştürdü.

 MEB'e İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Teşekkürü

     Milli Eğitim Bakanlığı'nın Tekkeköy İlçesi'ne 12 derslikli imam hatip ortaokulu ve 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılmasını yatırım programına almasının ardından, dernek yönetimi AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir aracılığıyla, MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

                                     TEKKEKÖY'E LİSE VE ORTAOKUL

     Tekkeköy İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, ilçelerinde dernek olarak yapmayı düşündükleri fakat MEB tarafından 2014 yatırım planına alınan 12 derslikli imam hatip ortaokulu ve 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi için Milletvekili Cemal Yılmaz Demir aracılığıyla MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştü. Dernek Başkanı Hüseyin Kılıç, "Dernek olarak yapmayı düşündüğümüz iki eğitim kurumunu bakanlık olarak yapmanız bizi sevindirdi. Dernek olarak artık okulların sosyal tesislerinin yapımı için çalışma yapacağız. Sayın Bakanımıza, milletvekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

                             MİLLETİN YARDIMLARIYLA YÜKSELİYOR

      Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de, Samsun'un Asarcık, Kavak, Ayvacık, Tekkeköy ve Alaçam ilçelerinde imam hatip okulları yapılması için bir çabanın olduğunu belirterek, "Bu eğitim kurumlarını milletimizin yardımıyla hayata geçiriyoruz. Belirli bir aşamaya geldikten sonra ya da imkanlar azalınca Bakanlıktan yardım talep ediyoruz. Bu konuda bizleri geri çevirmeyen başta MEB Bakanımız Nabi Avcı ve Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tekkeköy'de bakanlığın yatırımıyla 2 güzel okulun yükseldiğine hep birlikte şahit olacağız. Bu okullar sadece Samsun'da değil, Türkiye'nin 4 bir yanında milletimiz ve bakanlığın desteğiyle hızla yükseliyor" diye konuştu.

                                   TÜRKİYE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADI

      Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, bakanlık olarak eğitimde çıtanın yükselmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Erdemli toplumun inşaası alanında yapılan bu emekler, ülkemizin hayırlı nesil yetişmesi adına yararlı olacaktır. Türkiye artık eğitimde çağ atladı, kara tahtalı dönemlerden modern eğitim dönemine geçiş yapıldı. Bu eserlerin sayısını da artırmak için çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

       Dernek yönetimi, katkılarından dolayı Bakan Yardımcısı Erdem'e, özel işlemeli tabak hediye etti. MEB, Tekkeköy İlçesi Meskenler Mahallesi'ndeki 11 dönüm arazide 12 derslikli imam hatip ortaokulu, Cumhuriyet Mahallesi'nde ise 12,5 dönüm arazide 24 derslikli imam hatip lisesi yapmayı planlıyor. Dernek yönetimi, okulların yapılmasıyla birlikte çok amaçlı salon ve cami gibi ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yapacak.

                                                                 NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER