FINDIK ÜRETİCİLERİNE SİGORTA UYARISI

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, fındık üreticilerini tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.

FINDIK ÜRETİCİLERİNE SİGORTA UYARISI

       19 Mayıs Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile 19 Mayıs Tarımsal Fındık Üreticileri Birliğinin, 19 Mayıs ilçesine bağlı Kösedik Köyünde düzenlediği toplantıda, fındık üreticilerine sigorta uyarısı yapıldı.

        Tarsim konusunda çiftçilere bilgi verilerek sigorta yaptırılması için son tarihin5 Mart 2014 olduğu belirtildi.

         Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal şunları söyledi:

      "1994 ve 2004 yıllarında olumsuz iklim şartlarından dolayı fındık üretim rekoltesinde yüzde 80' lere varan hasar olmuştur.1994-2004 yıllarını dikkate aldığımızda mart ayında olması gereken çiçeklenmenin ocak ayında görülmesi ve iklim şartlarının özellikle orta Karadeniz bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde olması nedeni ile fındıkların erken çiçeklenmesi sonucu önümüzdeki aylarda don olaylarının olması ihtimaline karşı üreticilerin tarım sigortası yaptırmaları yararlı olacaktır. Tarsim uygulamasında sis ve dumanın sigorta kapsamına alınmasına yönelik taleplerimiz olmuştu. Bu konunun dikkate alınacağı belirtilmesine rağmen henüz uygulama başlamamıştır. Tarsimin uygulama esaslarının bir kısmında çiftçilerin lehine olmayan bu tür olumsuzluklara rağmen üreticilerin sigorta yaptırmasını özellikle tavsiye etmekteyiz."

                                                                           NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER