BAFRA CUMHURİYET ORTAOKULUNDA KARNE SEVİNCİ

Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem sonunda, 1423 öğrenci yarıyıl karnelerini aldı.

BAFRA CUMHURİYET ORTAOKULUNDA KARNE SEVİNCİ

      2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla, Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

      Bafra Cumhuriyet Ortaokul idaresi, öğretmenler ve Öğrenci velileri okulun bahçesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

       Bafra Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan okul müdürü Bahri Dilci,16.09.2013 tarihinde büyük bir heyecanla başladıkları eğitim öğretim yılının ortasına geldiklerini ve birinci dönemi başarılarla tamamladıklarını söyledi. Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda 1423 öğrenciye, 70 öğretmen, 4 genel idare memuru, 23 sınıf, 45 şubede, 1 müdür ve 2 müdür yardımcısının eğitim öğretim hizmeti verdiğini belirten Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci, konuşmasına şu şekilde devam etti: 

       "Okulumuzun eğitim kadrosu tamdır. Eğitim kadrosu başarılı deneyimlidir. Birinci kanaat dönemi sonunda okulumuzda toplam 584 öğrenci takdirname,458 öğrenci teşekkür belgesi, 202 öğrenci üstün başarı belgesi, 220 öğrenci başarı belgesi, 135 öğrenci onur belgesi, 82 öğrencimiz dönem sonu akademik başarı, eğitim teşvik, sanat ödülü olmak üzere 1600 plaket, başarı belgesi ve madalya gibi ödülleri almışlardır. Okulumuzun başarısının daha üst seviyeye çıkabilmesi için fiziki olarak eksikliklerini hissettiğimiz unsurlar giderilip, eğitim açısından önem arz eden geç kalma konusu ikinci kanaat döneminde çözüldüğünde başarının artacağına, başarının daha üst seviyeye çıkacağına olan inancımız tamdır. Başarı birden çok unsura bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmedir. Unutmayın ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Öğretmenlerin sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Değerli Veliler, karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Onlara sorumluluk veriniz. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur."

      Konuşmadan sonra Cumhuriyet Ortaokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı birinci kanaat dönemi akademik başarı ödülünü alan 5. Sınıflardan birinci olan 5-C sınıfından Ozan Semiz,5-C sınıfından Banu Begüm Baş, üçüncü olan 5-C sınıfından Selin Kübra Şimşek ve 6. Sınıflardan birinci olan 6-D sınıfından Elif Tulum, ikinci olan 6-İ sınıfından Nazlıgül Önder, üçüncü olan 6-D sınıfından Funda Nisa Yıldız'a ödülleri Bafra Cumhuriyet Ortaokulu müdürü Bahri Dilci tarafından takdim edildi.

            4006 BİLİM FUARINA KATILAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

       Eğitim Teşvik ödülü alan 5.Sınıflardan 12 öğrenciye, 6.sınıflardan 11 öğrenciye okul müdür yardımcıları tarafından ödülleri verildi. Güzel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve ‘Beslenme Dostu Okul Projesinde başarılı olan 7 öğrenciye ödülleri okul öğretmenleri tarafından takdim edildi. 

          Ödül töreninden sonra karnelerini alan tüm öğrenciler yarıyıl tatilini hak etmenin sevincini yaşarken, başarılı öğrenciler de teşekkür ve takdir belgeleri ile ödüllendirildi.

                                                                                   NAMIK AZGIN 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER